Bosch la Cluj VIDEO

Bosch la Cluj VIDEO
Bosch va fi noul investitor la Cluj.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a declarat în urmă cu câteva minute că administraţia judeţeană se află în discuţii avansate privind o  investiţie a companiei germane Bosch, producător de componente de maşini în parcul industrial din comuna Jucu.

Compania germană urmează să angajeze în primă fază peste 1.000 de persoane, conform informatiilor din mediul de afaceri primite de ZIUA de CLUJ. "Compania Bosch este interesată să investească în zona industrială Tetarom, in unul dintre parcurile industriale existente", a spus Tişe, care a adăugat că în prezent se fac analize de sol. E foarte posibil ca locartia aleasa de Bosch sa fie chiar langa halele Nokia, unde mai era disponibil aproximativ 60 ha teren. 

Discuţiile cu Bosch durează de peste 10 luni şi au fost purtate de către preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe si vicepreşedintele CJ, Radu Bica. Clujul face parte din grupul restrans de locatii cu care compania germana, fondata de Robert Bosch a purtat discutii pe parcursul anului 2011.

Grupul Bosch este unul din liderii globali ai furnizorilor de tehnologie şi servicii. În domeniile auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum şi construcţii, cei 283.500 de angajaţi au generat în anul fiscal 2010 vânzări de 47,3 miliarde de euro.

Grupul cuprinde compania Robert Bosch şi 350 de filiale şi companii regionale din peste 60 de ţări. Bosch investeşte 3,8 miliarde de euro în fiecare an în cercetare şi dezvoltare, iar în ultimii ani a înregistrat 3.867 de patente în toată lumea.

Comenteaza