Boc: "Violenţa este inacceptabilă". Vezi tot ce a declarat premierul

Boc:
Premierul Emil Boc a făcut declaraţii de presă, în urmă cu câteva minute, la Palatul Victoria, în contextul protestelor desfăşurate la nivel naţional în ultimele trei zile. Vezi ce a declarat Emil Boc.

Premierul Emil Boc a făcut o serie de declaraţii, în urmă cu câteva momente, la Palatul Victoriei, în contextul protestelor din ultimele patru zile.

"Libertatea de exprimare este garantată în România. Protestele paşnice sunt legitime, dar violenţa stradală este inacceptabilă. Autorităţile statului trebuie să protejeze cetăţeanul, indiferent dacă este pe stradă sau acasă. Legea se respectă nu se negociază", a spus premierul. Dialogul este nelimitat. Guvernul şi instituţiile statului au deschisă uşa dialogului.

"Am solicitat intensificarea dialogului pe toate palierele, la nivel local, prin comisiile de dialog existente la prefecturile locale, la nivel politic, dacă vor fi îndeplinite condiţiile pentru sesiunea extraordinară, pe plan social şi economic. Este loc pentru dialog, dar nu şi pentru violenţă. Într-un stat democratic, acţiunile paşnice sunt bine venite. Violenţa nu are ce căuta în România şi într-o societate democratică", a mai spus Boc.

De asemenea, premierul a spune că este conştient de greutăţile prin care trec românii şi că vremurile pe care le trăim sunt grele, situaţia economică fiind mai aspră decât şi-ar fi imaginat cineva.

"Ştiu că am luat măsuri care au adus privaţiuni economice şi sociale, dar am reuşit să salvăm ţara de la colaps economic. Stabilitatea economică nu se resimte încă în buzunarele oamenilor. Acest lucru va mai dura. Ce se întâmplă acum în Europa demonstrează că am acţionat bine şi că vom culege roadele acestor demersuri. Stabilitatea economică la care am ajuns ne permite să spunem că nu există riscuri privind neplata obligaţiunilor statului, salarii, pensii"

În privinţa sănătăţii, ministrul de resort a fost mandatat să formeze o echipă cu care să realizeze un nou proiect. Premierul a spus că la protestele din ultimele trei zile, desfăşurate la nivel naţional, forţele de ordine au acţionat în conformitate cu legea.

Boc a declarat că medicul Raed Arafat este bine venit la Ministerul Sănătăţii Publice, dacă acesta va dori. Conform premierului, nu se prevede privatizarea, dar nici desfinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare.

Comenteaza