Boc, Uioreanu şi Vuşcan au participat la manifestaţiile de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Boc, Uioreanu şi Vuşcan au participat la manifestaţiile de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni
Primarul Emil Boc, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu şi prefectul Gheorghe Vuşcan au participat la manifestaţiile prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene au participat la depunerea de coroane de flori din faţa fostei clădiri a hotelului Biasini. La cafeneaua fostului hote, Nicolae Bălcescu și Sándor Petőfi au avut o serie de discuții prin care s-a încercat unificarea revoluțiilor de la 1848, discuții eșuate însă datorită unor divergențe dintre cei 2 lideri. Printre oaspeţii hotelului se mai numără Franz Liszt şi Mór Jókai

Peste 1.000 de persoane au participat, azi, la Cluj-Napoca, de Ziua Maghiarilor de Pretudindeni, la o ceremonie care a inclus discursuri şi depuneri de coroane de flori şi la care primarul Emil Boc i-a salutat în limba maghiară pe cei prezenţi.

"Pentru mine, cea mai importantă lecţie a Revoluţiei din 1848 este că doar împreună putem fi puternici şi putem reuşi şi că, dezbinaţi, nu suntem la fel de puternici. Atât naţiunea maghiară, cât şi cea română au învăţat din această lecţie a Revoluţiei de la 1848. (...) De zece ani am reuşit să avem împreună un oraş european", a spus Boc, adăugând că are o bună colaborare cu UDMR în Consiliul Local Cluj-Napoca.

Tot azi, peste 300 de persoane au luat parte la un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca, intonând imnul Ungariei şi imnul secuiesc.

Tot azi, la Cluj-Napoca a avut loc Marşul Memorial "Avram Iancu", la care au participat peste 100 de membri ai Asociaţiei "Noua Dreaptă", care au mers din Piaţa Mihai Viteazul până Piaţa Avram Iancu, scandând "Noi suntem români" şi "Unitate naţională". Manifestaţia a durat aproximativ o jumătate de oră.

Comenteaza