Boc: "Sunt un susţinător necondiţionat al plantărilor de arbori; tăierile să se facă strict în conformitate cu legea"

Boc:
Primarul Emil Boc susţine că tăierile de copaci trebuie făcute strict în confromitate cu legea, "acolo unde legea permite să se facă, unde nu permite să nu se facă", asta în contextul în care atât cetăţenii cât şi organizaţii ale arhitecţilor au reclamat că autorităţile autorizează tăieri masive de copaci şi în locul lor aprobă blocuri.

Întrebat, cu ocazia unei acţiuni de plantare de puieţi în zona cartierului Tineretului, dacă nu ar fi de preferat ca înainte de a planta în diferite locuri să se reducă tăierile din Făget, edilul a declarat că tăierile de copaci trebuie să se facă doar în condiţiile legii.

"Să plantăm, pentru că e important să lăsăm generaţiilor următoare cât mai mult spaţiu verde, iar în privinţa tăierilor să se facă numai strict şi în conformitate cu legea, exact şi nimic mai mult; acolo unde legea permite să se facă, unde nu permite evident să nu se facă. Eu sunt un susţinător necondiţionat al plantărilor de arbori, a avea o nouă pădure a clujenilor, cum este această pădure care va avea aproximativ 10.000 de arbori plantaţi în această săptămână şi care va fi un alt plămân verde al oraşului peste mulţi ani de aici înainte, când vom fi la pensie", a specificat Emil Boc.

Edilul a participat astăzi, luni, la o acţiune de plantare de arbori, la capătul străzii Muncii, în vecinătatea cartierului Tineretului. În cursul săptămânii urmează să fie plantaţi aproximativ 10.000 de arbori. La acţiune vor participa reprezentanţi ai armatei, jandarmeriei, respectiv ai unor firme private.

Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România - Filiala Transilvania, Szabolcs Guttmann a afirmat recent că organizaţiile profesionale ale arhitecţilor clujeni au cerut public primăriei să sisteze autorizarea construcţiilor în pădurea Făget, cel puţin până la avizarea noul Plan Urbanistic General şi a cerut municipalităţii să prezinte o strategie cu privire la o politică urbană pentru zona Făget.

Arhitectul Eugen Pănescu, din echipa pentru noul PUG, a criticat de asemenea faptul că s-a permis tăierea pădurii oraşului pentru a fi înlocuită cu blocuri.

 

Etichete
Comenteaza