Boc: previziuni în scădere pentru toată Europa, anul viitor. "Renii lui Moş Crăciun nu aduc veşti bune" VIDEO

Boc: previziuni în scădere pentru toată Europa, anul viitor.
Veşti proaste nu doar pentru România, ci pentru întreaga Uniune Europeană anul viitor, cel puţin aceasta spune premierul României, Emil Boc.

Prim-ministrul a spus că România are nevoie de un buget "echilibrat" şi de împrumuturi "cât mai puţine", având în vedere că "toate prognozele de creştere economică" din Uniunea Europeană au fost revizuite în scădere pentru anul viitor.

"Prognozele de creştere economică în UE au fost toate revizuite în scădere. Creşterea economică la nivelul UE pentru acest an a fost revizuită de la 1,8 la 1,7 şi de la 2,1 la 1,4 pentru 2012. Se pare că renii lui Moş Crăciun nu aduc în sanie veşti foarte bune pentru întreaga Europă", spune el, adăugând că şi România va trebui să-şi revizuiască, în consecinţă, "perspectivele de creştere economică".

"Revizuirea creşterii economice pentru UE anul viitor nu este o veste bună pentru nimeni, nici pentru România, care va fi obligată să îşi revizuiască prognoza de creştere economică. România va trebui în 2012 să rămână extrem de prudentă, de atentă, să îşi facă un buget echilibrat, să se împrumute cât mai puţin şi să investească toţi banii pe care îi are cu putinţă în locuri de muncă, în dezvoltare, în infrastructură pentru că ele vor genera pe termen mediu şi lung creştere economică", a spus Boc ieri, pe centura de ocolire a Clujului, Vâlcele-Apahida.

Comenteaza