Boc nu crede că UNTOLD a dus la creștere numărului de cazuri COVID la Cluj

Boc nu crede că UNTOLD a dus la creștere numărului de cazuri COVID la Cluj
| Foto: adevarul.ro

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre numărul mare de cazuri COVID în oraş şi spune că acesta nu este legat de festivalurile din vară.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

”Faptul că mai sunt cel puțin 15 orașe din România cu o rată mai mare decât Clujul, spune foarte clar faptul că e un context de factori internaționali și naționali. O dată cu venirea toamnei, cu o populație sub 35% vaccinată, a venit creștere exponențială a cazurilor. Asta este realitatea.

Dacă era Clujul pe primul loc, lider incontestabil, dar nu este, aș fi zis că da. Mai sunt alte orașe în fața noastră. La Timișoara nu a fost niciun festival și este pe primul loc în România ca și număr de cazuri. Aceasta este realitatea statistică. 

Cauzele sunt acestea două: țările din vestul Europei au trecut mai ușor peste acest val patru, pentru că au populație vaccinată masiv. Nu ai un grad mare de persoane vaccinate, atunci ai presiune mare pe spital. E o lecție dură pe care trebuie să o învățăm. Accentul trebuie pus pe știință”, a spus primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza