Boc: Iniţiativa pentru un buget participativ în Mănăştur a demarat

Boc: Iniţiativa pentru un buget participativ în Mănăştur a demarat
Iniţiativa de constituire a unui buget participativ, prin intermediul căruia locuitorii cartierului Mănăştur să poată decide modul în cre va fi cheltuită o parte din bugetul municipiului, a demarat astăzi, susţine primarul Emil Boc, care a participat la o primă întâlnire în acest sens.

„La sfârşitul anului trecut am propus un proiect fără precedent în România - un proiect de buget participativ - prin care cetăţenii vor avea oportunitatea de a decide cum să fie cheltuită, pentru comunitate, o anumită sumă de bani din bugetul oraşului. Ca proiect pilot am propus să începem cu cel mai mare cartier al municipiului, Mănăştur, urmând să facem tot posibilul pentru a ne asigura de reuşita initiaţivei şi extinderea ei la toate cartierele oraşului. Astăzi, 4 ianuarie, am participat la o primă întâlnire legată de acest proiect. Putem spune că initţativa de implementare a unui proiect de buget participativ la Cluj-Napoca a demarat", a precizat primarul Emil Boc, într-un anunţ postat pe facebook.

„Discutiile de astăzi au vizat chestiuni precum procesul de implementare a acestui demers, obiectivele pe termen scurt, mediu şi lung, impactul asupra comunităţii, rolul municipalităţii etc. Vor urma o serie de alte întâlniri cu reprezentanţi ai societăţii civile, consultări, dezbateri cu cetăţenii s.a.m.d. Oricine doreşte să se implice în această iniţiativă importantă pentru comunitatea noastră este binevenit", a adăugat edilul.

Amintim, primarul Emil Boc a anunţat proiectul-pilot de implementare a unui buget participativ pentru cartierul Mănăştur pe 28 decembrie. Vezi declaraţia lui Emil Boc din data respectivă în video. 

 

 

 

 

 

Comenteaza