Boala lui Uioreanu nu i-a impresionat pe judecători. Acesta rămâne după gratii

Boala lui Uioreanu nu i-a impresionat pe judecători. Acesta rămâne după gratii
Preşedintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost prezentat în faţa instanţei cu propunerea de eliberare din arest preventiv, măsură care a fost, însă, respinsă de judecători.

În cursul săptămânii trecute, Uioreanu a fost transferat de la Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar din Dej din cauza unor probleme de sănătate. Avocaţii acestuia au invocat in instanţă problemele medicale pentru care Uioreanu a necesitat îngrijiri medicale.

"Are o problemă de nevralgie la mâna dreaptă. O problemă care se agravează pe zi ce trece, nu şi-o poate mişca. A stat internat circa 2 saptămâni in Spitalul Penitenciar Dej, timp în care i s-au facut analize, radiografie si i s-au dat cateva calmante. Nu exista proceduri pentru această afecţiune care să poată fi aplicate la Spitalul Penitenciar din Dej", a declarat avocata lui Uioreanu, Smaranda Bara. 

"Am arătat ca există în aceasta cauză cu acuzaţii identice aflate în stare de libertate şi fără nicio masură preventivă. Persoane care în cele trei luni scurse nu au avut conduita să tulbure procesul penal. Am solicitat instanţei să ofere acelaşi beneficiu şi domnului Bene", a spus avocatul Mihai Neamţu.

Magistraţii de la Tribunalul Cluj au respins însă solicitarea, astfel că Uioreanu va rămâne după gratii.

Alături de Uioreanu, rămân în arest preventiv oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean. Prelungirea arestului de azi va fi atacată cu contestaţie la Curtea de Apel Cluj.

Comenteaza