"Boacterii" şi-au găsit naşul. Aplicaţia care va da mult de furcă CTP-ului

Doi tineri din Cluj lucrează la un proiect cu ajutorul cărora clujenii se vor putea feri mai uşor de controlori de pe mijloacele de transport în comun. "Nu vrem să fraudăm CTP".

Raul P. şi Vlad I. sunt cei doi clujeni care dezvoltă BocterApp, cu ajutorul căreia poţi anunţa în timp real unde sunt controlorii, dar şi dacă autobuzul este aglomerat sau nu. O vor lansa în luna octombrie când încep cursurile la facultăţi.

Iniţiativa celor doi a stârnit reacţii pe reţelele de socializare, iar unii chiar le apreciază iniţiativa. "Eu vă susţin măcar atât să schimbăm în oraşul nostru, dacă mai mult nu putem. Sunt mândră de voi băieţi. BRAVO! Hai să schimbăm ceva", a scris cineva.

Raul şi Vlad spun că scopul lor este să-i educe pe călători şi pe "boacteri": "Încercăm să găsim calea de mijloc, să educăm atât copiii de 14 ani care înjură controlorii cât şi controlorii care merg pe intimidare."

Culmea este că cei doi nu consideră că aplicaţia fraudează CTP-ul: "Nu fentăm CTP deloc, la fel cum nici grupul de pe Facebook nu scade numărul de bilete vândute", spune Raul.

Cei doi s-au cunoscut tocmai grupul pe facebook în care tinerii anunţă în timp real unde sunt controlorii pentru a se feri de ei.

ziuadecj.ro a scris despre grupul de pe Facebook care crează mari prejudicii bugetului CTP, iar această aplicaţie ameninţă să afecteze şi mai mult veniturile companiei de transport clujene.

Cuvântul "bocter" nu există în limba română, dar "boacter" este un cuvânt preluat din limba germană şi înseamnă, potrivit DEX, paznic, poliţist.

"Eu le doresc succes. Noi suntem deschişi la orice idee pe care o primim, doar că ar trebui să-i găsim un cadru legal. Noi suntem o instituţie publică. Dacă cineva ne-ar propune aşa ceva trebuie să vedem ce cadru juridic capătă această chestiune. Acum depinde şi ce vrei sa faci cu aplicaţia", a declarat directorul CTP Cluj-Napoca, Liviu Neag.

Sursa foto: blogs.avg.com

Comenteaza