Blue Air a suspendat recent sute de zboruri. Turiştii, nevoiţi să caute contra cronometru alternative de zbor

Blue Air a suspendat recent sute de zboruri. Turiştii, nevoiţi să caute contra cronometru alternative de zbor
| Foto: AirlinesTravel.ro

Compania aeriană lowcost Blue Air a anulat recent sute de zboruri care urmau să fie operate pe câteva zeci de rute în lunile mai și iunie 2022.

Zborurile anulate de compania aeriană low-cost în perioada 5 mai – 30 iunie 2022 afectează câteva zeci de rute de la bazele din București, Bacău, Cluj-Napoca, Iași și Torino, a anunţat boardingpass.ro.

Pe lângă cele complet suspendate, alte rute de la Bacău, București, Cluj Napoca, Iași și Torino au parte de o reducere a numărului de zboruri săptămânale operate. Cauza acestor anulări este neclară și nu este exclus ca Blue Air să efectueze alte ajustări programului de zbor, adaugă sursa citată. Cursa Cluj – Bruxelles – va fi una fără zboruri directe până pe 23 iunie, airlinestravel.ro.

Turiştii sunt nevoiţi în această situaţie să caute contra cronometru alternative de zbor, din moment ce au deja vacanţele rezervate. Mulţi vor trebui să scoată bani în plus din buzunar ca să nu-şi rateze vacanţele de tot. 

Anulările făcute de Blue Air se traduc în pierderi pentru şi agenţiile de turism. Pierderile s-ar ridica la de zeci de mii de euro. Unii pasageri au fost anunţaţi pe mail, alţii au aflat din întâmplare, verificând pe site, potrivit observatornews.ro. "Am primit mail la o zi distanţă că zborul de se anulează din motIve operaţionale", spune un pasager, potrivit sursei citate. 

Reprezentanţii companiei au transmis că "luna mai a venit cu o scădere a cererii", iar acest lucru a obligat compania să ajusteze capacitatea pentru perioada imediat următoare. "Pasagerii vor fi informați de modificările suvernite și vor primi opțiunile disponibile pentru fiecare caz", a transmis Blue Air, către observatornews.ro.

Comenteaza