Biserică românească, vandalizată la Ierusalim. Mesajul amabasadei Israelului

Biserică românească, vandalizată la Ierusalim. Mesajul amabasadei Israelului
| Foto: mediafax.ro

Autorităţile israeliene vor acoperi pagubele după vandalizarea unei biserici româneşti din Ierusalim, a anunțat ambasadorul Israelului, David Saranga.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ambasadorul Israelului, David Saranga, susţine, într-o scrisoare adresată patriarhului BOR, Preafericitul Părinte Daniel, că autorităţile israeliene vor acoperi pagubele după vandalizarea unei biserici româneşti din Ierusalim şi că autorii vor ajunge cât de curând în faţa justiţiei.

„În numele meu şi al guvernului israelian îmi exprim consternarea faţă de atacul îngrozitor comis împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Condamnăm cu fermitate acest act teribil şi vă asigurăm că autorii gestului incalificabil vor ajunge cât mai repede în faţa justiţiei pentru a fi pedepsiţi. Autorităţile israeliene vor acoperi pagubele cauzate de acest incident şi vor depune toate eforturile necesare pentru a asigura securitatea Reprezentanţei Patriarhiei Bisericii Ordoxe Române la Ierusalim”, a transmis amsasadorul, potrivit Mediafax.

Conform acestuia, astfel de acte de ură „nu reflectă spiritul poporului evreu şi nu vor fi tolerate nici de autorităţi, şi nici de societatea israeliană”.

O biserică a Patriarhiei Române din Ierusalim a fost vandalizată de un extremist religios. Un bărbat cu barbă a fost înregistrat de o cameră de supraveghere în timp ce aruncă cu pietre în biserică. Extremistul a încercat să dărâme emblema Patriarhiei Române, a vandalizat crucea de pe aceasta şi la final a distrus camera de supraveghere.

„Gestul de vandalism consumat astăzi (vineri-n.r.) împotriva Reprezentanţei Patriarhiei Române de la Ierusalim este, ca orice act de extremism dictat de raţiuni religioase, rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreştin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părţi ale lumii”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza