Bilanţul primei zile de Untold: 76 de amenzi, sute de intervenţii medicale, 11 persoane transportate la spital

Bilanţul primei zile de Untold: 76 de amenzi, sute de intervenţii medicale, 11 persoane transportate la spital
Untold 2019: Day one | Foto: Untold

Poliţiştii au dat zeci de amezi în prima zi a festivalului Untold 2019, însă nu au fost raportate incidente majore. Peste 300 de persoane au primit asistenţă medicală de la personalul SMURD.

 

Majoritatea sancţiunilor privesc activităţi comerciale ilicite, încălcareaa ordinii şi liniştii publice, circulaţia pe drumurile publice sau abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Nouă amenzi au vizat trafic sau consum de droguri.

"Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale. Acestea privesc încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată, O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor etc. Activităţile de control privind prevenirea situaţiilor de urgenţă vor continua şi în zilele următoare, astfel încât să se poată înlătura operativ deficienţele pe această linie.

Poliţiştii din cadrul inspectoratului, împreună cu cei specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, au constatat 9 infracţiuni la Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri", transmit reprezentanţii IPJ Cluj.

Peste 300 de persoane au primit îngrijiri medicale din partea SMURD, dintre care 11 au fost transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate.

"În punctele şi posturile medicale avansate 331 de persoane au primit asistenţă medicală din partea personalului SMURD şi a paramedicilor pompieri. Majoritatea afecţiunilor medicale au fost soluţionate pe loc, doar în 11 cazuri a fost necesar transportul la spital pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate. Din punct de vedere operativ şi medical, Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca şi Inspectoratul General de Aviaţie au asigurat buna desfăşurare a evenimentului cu trei elicoptere. Reprezentanţii forţelor de ordine recomandă participanţilor la acest eveniment să apeleze cu încredere la sprijinul acestora", se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

3.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri, prezenţi la festival

Zilnic, aproximativ 400 de  jandarmi,  500 de polițiști, 150 de pompieri, 17 medici și 25 de voluntari SMURD vor asigura măsurile de securitate și asistență medicală pentru participanți.

Lucrătorii M.A.I. vor fi prezenți în zona desfăşurării evenimentului, vor institui elemente de prefiltrare pe traseele de sosire şi plecare a participanţilor și rezerve de intervenție în zonele aglomerate. Polițiști, ajutați de câini specializați, vor efectua controale pirotehnice preventive și vor fi prezenți în punctele de acces, pe toată perioada festivalului.

Sunt organizate trei puncte de prim-ajutor și trei puncte medicale avansate pentru acordarea asistenței medicale de urgență (spitale mobile) și unul în rezervă, iar echipaje mixte de pompieri și paramedici SMURD se vor afla în permanență în zona de desfășurarea a evenimentului. MAI MULTE DETALII AICI

Comenteaza