Bilanţ de razie: ţigări de contrabandă confiscate şi hoţi prinşi

Bilanţ de razie: ţigări de contrabandă confiscate şi hoţi prinşi
Peste 30 de poliţişti au fost angrenaţi miercuri într-o amplă acţiune pentru prevenirea și depistarea faptelor antisociale. În urma ei, au aplicat amenzi de 15.000 de lei, au confiscat mai multe ţigări de contrabandă, dar au şi depistat trei persoane bănuite de furt din locuinţă.

 

Razia, desfăşurată pe raza municipiului Turda, a avut ca scop combaterea comerțului ilicit cu produse accizabile și produse alimentare, a delictelor silvice și a abaterilor rutiere. Totodată, a fost vizată depistarea persoanele bănuite de comiterea unor fapte care aduc atingere patrimoniul public și privat.

În cadrul acțiunii s-a verificat activitatea a peste 25 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate și producători agricoli, iar circa 60 de autovehicule au fost oprite în trafic pentru control.

"Polițiștii au fost nevoiți să aplice peste 40 de sancțiuni contravenționale, în urma neregulilor constatate, dintre care cele mai numeroase au vizat nerespectarea prevederilor legii. Valoarea acestora depășeste 15.000 de lei. Totodată, polițiștii au confiscat 1.400 de țigarete, produse alimentare care erau comercializate ilicit și material lemnos care era transportat ilegal, în valoare totală de aproximativ 1.300 lei", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

În acelaşi timp, poliţiştii au depistat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani, bănuiți de furtul unor bunuri în valoare de peste 1.000 de lei. Ei ar fi pătruns, în septembrie, prin forțarea ușii de acces, într-o locuință din Turda, de unde ar fi sustras un aparat foto, un DVD player şi lemne.

Faţă de aceştia, cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunii de "furt calificat", faptă prevăzută de Codul penal.

Comenteaza