Bilanț accidente Cluj: 28 de morți și zeci de răniți grav, în doar șase luni/ Drumurile cu cele mai multe decese

Bilanț accidente Cluj: 28 de morți și zeci de răniți grav, în doar șase luni/ Drumurile cu cele mai multe decese

La nivelul județului Cluj, în prima parte a anului 2021, s-au produs 104 accidente de circulație, cu câteva zeci mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut.

Conform polițiștilor, în prima parte a anului, în județ s-au produs un număr de 104 accidente de circulație, observându-se o scădere față ce aceeași perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 179 de accidente. Din cele 104 evenimente produse, a rezultat decesul unui număr de 28 de persoane și rănirea gravă a altor 87 de persoane.

"Cifrele arată o ușoară scădere în comparație cu anii precedenți. În anul 2020, au decedat 29 de persoane, iar alte 176 au fost transportate la unități medicale în stare gravă.

În județul nostru, principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt viteza neadaptată la condițiile de drum și cea neregulamentară, urmate de indisciplină pietonilor și neacordarea de prioritate altor vehicule", precizează reprezentanții IPJ Cluj.

Pe de altă parte, majoritatea accidentelor de circulație din județ sunt produse pe drumuri naționale și județene, în afara localităților.

Municipiul cu cel mai mare număr de accidente de circulație este Cluj-Napoca, având un număr de 32 de accidente cu victime de la începutul acestui an, soldate cu decesul a 5 persoane și rănirea gravă a 27 de persoane. Numărul de decese înregistrate este superior pe drumurile din zona orașului Huedin, unde în urma producerii a 13 accidente de circulație a rezultat decesul a 9 persoane.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj acționează în mod constant, activitățile întreprinse vizând prevenirea acestor evenimente prin prezența în trafic și depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele de circulație, în mod special, a celor care circula cu viteze peste limita legală sau sub influența băuturilor alcoolice ori a altor substanțe.

"Reducerea evenimentelor rutiere negative este responsabilitatea tuturor!", subliniază polițiștii clujeni.

loading...
Comenteaza