Biblioteca Judeţeană inaugurează marţi o secţie unde adolescenţii pot realiza video-uri şi piese muzicale

Biblioteca Judeţeană inaugurează marţi o secţie unde adolescenţii pot realiza video-uri şi piese muzicale
Secţia pentru adolescenţi a Bibliotecii Judeţene Octavian Goga va fi inaugurată marţi. În cadrul noului serviciu, realizat în urma câştigării unui proiect IREX, vor fi organizate trei tipuri de ateliere, pentru realizarea de materiale video, utilizarea gadget-urilor şi realizarea unor piese muzicale.

Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" a câştigat competiţia lansată de IREX la categoria "Centru de excelenţă care oferă servicii pentru adolescenţi şi tineri adulţi, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani, cu accent pe activităţi de educaţie non-formală şi informală".

Proiectul urmează să completeze serviciile pe care instituţia le oferă deja publicului, inclusiv adolescenţilor.

Pe baza finanţării IREX Biblioteca clujeană va oferi un nou serviciu, TechLab-Laborator pentru dobândirea de abilităţi în utilizarea noilor tehnologii digitale", adresat tinerilor cu vârste între 14-25 de ani.

"Acesta se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 25 ani dornici să se instruiască în folosirea noilor tehnologii, să socializeze şi să-şi petreacă timpul liber într-un mod constructiv şi plăcut. Adolescenţii vor fi susţinuţi în demersul lor de a deprinde noi abilităţi în utilizarea noilor tehnologii: tablete, playstations etc. Ei vor învăţa să folosească instrumentele digitale şi pentru a crea, pentru a posta pe bloguri sau pe pagini web, pentru a realiza materiale audio-video.
În cadrul noului serviciu, se vor desfăşura trei categorii de ateliere:
• Atelierul de creaţie MovieLab va contribui la dobândirea sau îmbunătăţirea abilităţilor tinerilor de a realiza materiale video.
• ITLab-tehnologie şi loisir este destinat dobândirii sau îmbunătăţirii abilităţilor IT ale tinerilor în utilizarea diferitelor gadget-uri.
• Atelierul de creaţie MusicLab urmăreşte deprinderea sau consolidarea abilităţilor de realizarea a unor piese muzicale", au orecizat reprentanţii Bibiliotecii Judeţene Cluj.

Înscrierile la ateliere se pot face la oricare din secţiile bibliotecii, respectiv pe pagina web a bibliotecii, www.bjc.ro (Formular de înscriere TechLab).

Activităţile cu adolescenţii vor fi organizate începând cu luna aprilie, în cadrul Secţiei pentru adolescenţi a bibliotecii, care va fi destinată exclusiv acestei categorii de vârstă.

Comenteaza