Beţi şi agresivi: au ieşit la colindat şi s-au luat la bătaie. A plouat cu apeluri la Ambulanţă

Beţi şi agresivi: au ieşit la colindat şi s-au luat la bătaie. A plouat cu apeluri la Ambulanţă
Au ieşit la colindat şi s-au luat la bătaie atât de tare, încât a fost nevoie de ajutorul medicilor de pe Ambulanţă. Vorbim de un fenomen în acest an, la Cluj, spune şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Horea Simu: "am avut cel puţin 12 intervenţii în două zile".

"Am avut 12-14 apeluri pentru agresiune şi doi înjunghiaţi. Au fost bătăi peste tot, în ajunul Crăciunului", a spus el. Apelurile pentru cei aflaţi în stare avansată de ebrietate sunt deja regula, în această perioadă: "am avut 15 apeluri, inclusiv de Ajun, unele baruri au fost deschise şi oamenii s-au dus, i-am luat din faţa localului", a spus el.

Celebrele cazuri de intoxicaţii cu mâncare, datorate de excesul de alimente, sunt deocamdată în număr modest, în Cluj. Explicaţia - apelurile la urgenţă vin de regulă la o zi sau două după ce persoana a mâncat necontrolat. "Ne aşteptăm să înceapă apelurile în seara asta şi mâine", spune Simu.

Numărul apelurilor către serviciul judeţean de urgenţă a crescut cu o treime în acste zile, faţă de perioada obişnuită, la 260 pe zi faţă de 180-200 în medie înainte de Sărbători. "E un număr normal de apeluri pentru această perioadă. Lumea stă acasă şi mănâncă, ne aşteptăm să primim şi apelurile pentru intoxicaţii alimentare", a conchis şeful Ambulanţei.

Comenteaza