Beat turtă și fără permis, prins de polițiști plimbându-se cu mopedul prin Cluj. L-au băgat la răcoare

Beat turtă și fără permis, prins de polițiști plimbându-se cu mopedul prin Cluj. L-au băgat la răcoare

Un clujean a fost reținut joi de polițiști, pentru 24 de ore, după ce a fost depistat conducând un moped băut și fără să dețină permis.

"La data de 29 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secței 6 Poliție Rurală Florești au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Săvădisla, cercetat în cadrul unui dosar penal, întocmit ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere", au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Cel în cauză a fost depistat în timp ce se deplasa cu un moped pe DJ 107M, din direcția Săvădisla spre Cluj-Napoca, fără a deține permis de conducere. Potrivit polițiștilor, testarea acestuia cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 1.26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice, pentru stabilirea valorii alcoolemiei în sânge.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

De asemenea, tot joi, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au depistat un conducător auto, în vârstă de 54 de ani, din Republica Moldova, în timp ce se deplasa pe DJ 108A, în afara localității Vânători, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice. Bărbatului i s-a întocmit un dosar de cercetare penală, polițiștii continuând verificările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comenteaza