Beat la volan, transporta sute de pâini ilegale

Beat la volan, transporta sute de pâini ilegale
O dovadă a evaziunii fiscale enorme din panificaţie a venit la Cluj, în 5 septembrie: într-un control amplu poliţiştii au descoperit un şofer care transporta, pe un drum judeţean, aproape 600 de pâini fără acte de provenienţă.

 

Şoferul a fost prins de poliţiştii din Aghireşu, e vorba de Mihai D. (39 ani) din Cluj-Napoca, în timp ce transporta 590 de pâini pe DJ 108 C în Gârbău, fără a deţine documente de provenienţă şi însoţire a mărfii. Marfa a fost confiscată şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale.

Poliţiştii au descoperit că şoferul era şi băut, şi, testat cu aparatul etilotest, s-a descoperit că acesta avea o alcoolemie de 1,89g/l alcool în aer expirat.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge".

Fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin spunea în urmă cu un an, la Cluj, că evaziunea fiscală din panificaţie ajunge la 60% şi că, prin reducerea TVA la 9%, o parte din marfa ilegală ar putea fi fiscalizată.

Etichete
Comenteaza