Băuţi şi fără permis la volan, pe drumurile Clujului. Unul avea o alcoolemie de 1,20

Băuţi şi fără permis la volan, pe drumurile Clujului. Unul avea o alcoolemie de 1,20

Patru bărbaţi au ajuns pe mâna poliţiştilor clujeni după ce s-au urcat la volan deşi nu aveau permis de conducere sau erau băuţi.

Polițiștii din Apahida au reținut, miercuri, pentru 24 de ore, un conducător auto în vârstă de 40 de ani, din comuna Căianu, în urma depistării acestuia în trafic, cu o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost oprit de polițiști în jurul orei 16.00, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DN 16, în afara localității Apahida.

Testarea alcoolscopică a indicat o concentrație de 1,20 mg/l lacool pur în aerul expirat, ulterior bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

De asemenea, un alt bărbat este cercetat după ce a fost depistat de polițiști băut la volan, joi dimineața, în jurul orei 01.20. Bărbatul în vârstă de 46 de ani, din municipiul Dej a fost oprit în trafic de polițiștii Biroului Rutier Dej, în timp ce se deplasa pe strada Libertății.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, acesta a fost condus de polițiști la o unitate medicală în vederea recoltării mostrelor biologice.

La volan fără permis

Miercuri, în jurul orei 03.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu au oprit în trafic autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Sânpaul.

Acesta se deplasa pe DN 1F E81, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că avea dreptul de a conduce suspendat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală.

Tot miercuri, în jurul orei 19.45, polițiștii Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au depistat un bărbat de 30 de ani, din comuna Mihai Viteazu, care se afla la volanul unui autoturism, deși nu avea acest drept.

Bărbatul a fost oprit în timp ce se deplasa pe DN 75, în localitatea Mihai Viteazu, iar verificările derulate de polițiști au condus la stabilirea faptului că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

Comenteaza