Băuţi la volan prin oraş. S-au ales cu dosar penal

Băuţi la volan prin oraş. S-au ales cu dosar penal
Trei şoferi din judeţul Cluj au fost prinşi băuţi la volan în acest weekend. Cei trei au rămas fără permis, dar s-au ales şi cu dosar penal.

"Poliţişti l-au depistat pe Liviu M. de 58 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe Calea Mănăştur, având o concentraţie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Cluj.

Aceeaşi soartă au avut-o şi doi şoferi din Turda şi Dej. Conform testului cu aparatul etilotest, aceştia aveau alcoolemii de 0,99 mg/l, respectiv 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87, alin.1 din OUG 195/2002-republicată.

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii clujeni au derulat mai multe controale pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise în locuri publice, combaterea evaziunii fiscale, reducerea riscului rutier, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi pentru constatarea în flagrant a unor fapte penale.

În cele două zile, au fost aplicate 664 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 428 privind circulaţia pe drumurile publice, 131 prevăzute privind ordinea şi liniştea publică şi 46 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea poliţiştii au reţinut 28 permise de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare.

 

 

 

 

Comenteaza