Băuţi, drogaţi şi vitezomani, colegii dvs. de trafic, pe şoselele Clujului: Câte amenzi au dat şi câte permise au luat poliţiştii în 3 ore

Băuţi, drogaţi şi vitezomani, colegii dvs. de trafic, pe şoselele Clujului: Câte amenzi au dat şi câte permise au luat poliţiştii în 3 ore

Poliţiştii clujeni au efectuat în noaptea de 20 spre 21 ianuarie verificări în trafic pentru a depista şoferii care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise. Câţi infractori la volan au taxat. 

"În noaptea de 20/21 ianuarie, în intervalul orar 23.00-02.00, politiștii rutieri au acționat în tot județul Cluj, în vederea depistării în trafic și luării măsurile legale față de conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Au fost aplicate în total 174 de sancţiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor rutiere, 93 dintre acestea pentru abateri privind viteza legală admisă pe sectoarele de drum.

Au fost reținute 19 permise de conducere, din care unul pentru consum de alcool, iar alte 9 pentru depășirea vitezei legale.

De asemenea, activitățile pentru creșterea siguranței rutiere au continuat și în cursul acestei zilei, context în care, în jurul orei 14.00, polițiștii orașului Huedin, alături de cei ai Secției 8 Rurale Huedin au oprit pentru control, pe DN 1R, în localitatea Călata, doi conducători auto, de 23 și 32 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, respectiv municipiul Zalău.

În urma testării acestora cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, cei doi fiind conduși la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise", a transmis IPJ Cluj într-un comunicat de presă transmis în seara de duminică, 21 ianuarie. 

Comenteaza