Bătut de “Eriksson” pentru nişte biscuiţi. “Mi-au sărit instantaneu trei dinţi şi două măsele, din gură”

Bătut de “Eriksson” pentru nişte biscuiţi. “Mi-au sărit instantaneu trei dinţi şi două măsele, din gură”
Victima se plânge că a fost purtată pe drumuri, ca un “Păcălici”, de medicii de la Clinica Maxilofacială din Cluj, care nu ar fi fost în stare să-i completeze corect hârtiile.

Ştefan S. este un cioban în vârstă de 44 de ani din localitatea Luna de Jos, comuna Dăbâca. Sâmbătă, 22 august, acesta se întorsese seara de la turmă şi i s-a făcut poftă de-o bere. Aşa că a luat-o cu el pe Denisa, fata lui în vârstă de 16 ani şi au intrat împreună în crâşma din sat. Acolo, fetei i-a cumpărat suc şi biscuiţi, iar el a băut, în decurs de câteva minute, două-trei sticle de bere.

La un moment dat, Denisa l-a atenţionat că "Eriksson", un tânăr dintr-un sat învecinat - de altfel însurat, a cărui soţie urmează să nască - i-a luat, în glumă, biscuiţii de pe masă. Ştefan l-a rugat pe tânăr, politicos, să-i înapoize fetei biscuiţii. La care acesta, demonstrativ, a aruncat cu putere pachetul nedesfăcut spre capul Denisei. Aceasta s-a ferit la timp, iar pachetul s-a lovit de perete, întregul său conţinut vărsându-se pe podea. "Eu i-am zis doar atât: <n-ai de lucru>? El n-a zis nimic. Şi când am ieşit afară, la toaletă, m-am trezit că încasez un pumn sub bărbie şi un picior în cap. Mi-au sărit instantaneu trei dinţi şi două măsele, din gură, iar maxilarul cred că mi-a fost rupt. Eriksson din câte ştiu e sportiv şi pentru el a fost o jucărie să mă gate în două-trei secunde. Mi-au spus consătenii, după ce mi-am mai revenit puţin, că în timp ce eu zăceam pe jos, mai mult mort decât viu, s-a întors în bar şi le-a zis: <Mereţi şi-l luaţi, că ăsta moare!>", declară bărbatul, cu sfâşiere în glas.

Povesteşte în continuare că un vecin l-a dus cu maşina personală până acasă, însă a răbdat durerea încă două zile, fiind obligat să stea pe deal, la turmă. Apoi, luni, 24 august, s-a prezentat la secţia de poliţie din Dăbâca, de unde şeful de post l-a îndreptat spre Clinica de Chirurgie Maxilofacială din Cluj-Napoca şi spre IML, ca să-şi scoată certificat medico-legal.
Miercuri, bărbatul s-a prezentat la Clinica de Chirurgie Maxilofacială, dis de dimineaţă. Acolo, după ce l-au consultat şi i-au făcut o radiografie, medicii au evitat să consemneze pierderea de către Ştefan a măselelor şi dinţilor, scriind de asemenea, evaziv, "suspiciune de fractură de maxilar". Politicoşi, medicii şi asistenţii de la IML l-au rugat pe bărbat - dacă nu doreşte să primească certificatul doar pe baza urmelor de pe faţă şi fără a se ţine cont de suspiciunile de fractură şi de dinţii şi măselele pe care victima susţine că i-a pierdut - să se întoarcă la Clinica de Chirurgie Maxilofacială, unde medicii să consemneze, negru pe alb, dacă e vorba de o fractură sau nu şi să consemneze cu exactitate poziţia dinţilor şi măselelor lipsă, fiindcă pe baza unor "suspiciuni" ei nu pot elibera un certificat medico-legal conform cu realitatea.

Însă şi a doua oară, după aproximativ două ore de şedere prin clinica respectivă, Ştefan s-a întors cu acelaşi document - la care se adăugaseră, ce-i drept, ştampilele şi semnătura medicului responsabil, care în prima variantă lipseau şi aduceau nulitate documentului.
Deşi exasperat că nu şi-a putut scoate certificat medico-legal de la IML, Ştefan declară, cu încăpăţînare, că a hotărât să se îndrepte spre nişte cabinete particulare de stomatologie şi radiologie, de unde să obţină hârtiile medicale necesare - cu specificaţiile exacte impuse de legislaţia în vigoare - chiar dacă va fi nevoit să plătească totul din buzunar.

"Chiar şi în situaţia asta, când văd că sunt purtat ca un <Păcălici>, dintr-o parte în alta, de către doctori, nu mă dau bătut şi sunt hotărât să mă întorc la IML şi să-mi ridic certificatul, ca să-l fac pe <Eriksson> să plătească pentru necazul pe care mi l-a făcut", încheie Ştefan, părăsind cu paşi mari incinta instituţiei.

Comenteaza