Bătut cu sânge rece de poliţişti pentru că a zis "Amin" în biserică

Bătut cu sânge rece de poliţişti pentru că a zis
Un bărbat de 43 de ani a trecut prin momente de groază după ce doi poliţişti i-au aplicat o "corecţie" soră cu moartea. Totul s-a întâmplat în urma unui apel la poliţie efectuat de pastorul bisericii penticostale pe care o frecventa, care a fost deranjat de faptul că acesta a zis "Amin" în timpul slujbei.

Victima agresiunii, un penticostal de 43 de ani din comuna Căianu, susţine că incidentul a avut loc la data de 31 august, după ce s-a dus liniştit la adunare, fără să aibă habar de trauma pe care o va suferi.

"Am mers la rugăciune şi l-am corectat pe Bucur Gheorghe, care este conducătorul adunării de două ori, şi am zis "Amin" în timpul predicii. El o zis că dacă mai zici "Amin", are să cheme poliţia să mă scoată afară de aici. Eu am zis că aşa am găsit în scriptură, că după 2 Corinteni capitolul 1, versetul 20 parcă, acolo este "Da şi Amin" în adunare. De trei ori o sunat la poliţie, a treia oară o venit  şi când o intrat şi o întrebat cine îi domnul Minteuan Alin Ion, eu am zis că eu îs, şi o zis "te rog să părăseşti clădirea" şi am întrebat dacă au mandat de la judecătorie să mă scoată din clădire afară ", relatează bărbatul. 

Bărbatul a fost scos forţat din incinta bisericii, iar cei doi agenţi de poliţie veniţi la faţa locului s-au apucat să îl lovească, fără scrupule, cu pumnii. "M-a scos poliţia afară, au venit doi, m-au scos forţat de acolo, m-au scos pe uşă afară şi m-au bătut măr. Ştiţi ce înseamnă? Aşa cum baţi o cârpă? M-au bătut măr cu pumnii; au dat cu pumnii-n coaste, în spate, m-au bătut măr afară. Mi-au dat lovitură în ficat, tot stomacu mi l-au distrus, nu am mai putut umbla", povesteşte bărbatul.

După ce au terminat de-al lovi, l-au încătuşat şi l-au dus la secţia de poliţie din Mociu, unde l-au şi amendat, pe motiv că este "periculos".

"M-au târât afară, că sunt scări, m-au dus până acolo, m-au imobilizat şi mi-au pus cătuşele, iar pe drum mi-au spus tot felul de vorbe....Pe drum mi-au spus că m-o luat că sunt periculos şi li frică de mine în adunare, lucruri pe care nu le-o putut dovedi şi când m-au dus în Mociu mi-o cerut actele. Le-am răspus creştineşte şi atunci face unu "îţi dau o amendă de 300 de lei, o semnezi?" Eu le-am zis că nu pot semna o minciună, fiindcă eu sunt nevinovat, pentru aşa ceva nu pot semna. Atunci s-o înfuriat şi-o zis că-mi dă amendă de 1500 de lei. "Nu vrei 300? Îţi dau 1500? Eu am zis că nici 300, nici 1500, nu pot semna ce nu-i adevărat, nu îs de vină, nu am avut treabă, mi-am văzut de treabă şi nu am făcut nimic", continuă Minteuan.

Ulterior, bărbatul a fost lăsat să plece, însă din cauza durerii a fost nevoit să cheme ambulanţa. "A venit salvarea şi au sunat [poliţiştii, n.r.]acolo şi le-au spus că îs periculos. Din fericire am o vecină care a sunat la salvare şi le-o spus că într-adevăr nu au dreptate. Au auzit oamenii în sat cum am zbierat de durere, cum am urlat, ştie tot satul", adaugă el.

A doua zi, poliţiştii au venit să-i alse amenda la poartă, iar în urma celor întâmplate, bărbatul a făcut o plângere la poliţie, însă susţine că nu a rezolvat nimic. "A venit luni şi mi-a lăsat-o în poartă şi am băgat plângere la Inspectorat în data de doi parcă, dar nimeni nimic, au spus că mă cheamă să-mi facă interviu, dar nimeni nimica", încheie Minteuan.

UPDATE: Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj au confirmat atât intervenţia poliţiştilor, cât şi depunerea unei sesizări cu privire la faptele relatate de către Minteuan, menţionând că "în cauză s-au efectuat verificări interne, al căror rezultat a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, organ judiciar competent, după calitatea persoanei, să efectueaze cercetări în vedere stabilirii existenţei sau inexistenţei unor fapte de natură penală".

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vârci, a precizat că în conformitate cu prevederile legale, poliţiştii sunt învestiţi cu exerciţiul autorităţii publice şi au dreptul să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanelor care încalcă dispoziţiile legale, respectiv a celor care prezintă indicii că pregătesc sau au comis o faptă ilegală.

"Totodată, acesta are dreptul să conducă la sediul poliţiei pe cei care, prin acţiunile lor, periclitează viaţa persoanelor, ordinea publică sau alte valori sociale, precum şi persoanele suspecte de săvârşirea unor fapte ilegale, a căror identitate nu a putut fi stabilită în condiţiile legii. În cazurile nerespectării dispoziţiilor date de poliţist, acesta este îndreptăţit să folosească forţa", a adăugat Vârci.

Comenteaza