Bătaie mare între studenţi pentru locurile la cămine în Cluj VIDEO

Bătaie mare între studenţi pentru locurile la cămine în Cluj VIDEO
Studenţii au de ce să se bucure la întoarcerea din vacanţă. Universităţile clujene nu majorează preţul unui loc în cămin. Bătălia pentru obţinerea unui loc este însă foarte dură. Diferenţa va fi făcută de mediile obţinute la admitere, pentru studenţii din primul an, şi de mediile din anul de studiu, pentru

Universitatea "Babes-Bolyai" are pentru acest an universitar 6000 de locuri de cazare, iar regia de cămin variază între 80 de lei pe lună, pentru un loc într-o cameră cu cinci paturi, şi 150 de lei pentru un loc într-o cameră pentru două persoane. UBB nu a majorat taxa de cazare de patru ani.


"Primele cazări vor avea loc în trei zile 28-29-30 septembrie, de înscris studenţii mai pot depune cereri pentru cămin inclusiv mâine, după aceea începe procesul de selecţie, respectiv repartizarea locurilor de cazare", spune prefectul studenţilor din universitate, Andrei Ciubuc.

Nici Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) nu a crescut regia de cămin. "USAMV pune la dispoziţia studenţilor 1043 de locuri în cele patru cămine ale universităţii, la mansardele acestora sunt locuri special dedicate doctoranzilor", spune purtătorul de cuvânt Tiberiu Fărcaş.

Şi aici preţurile pentru un loc în cămin variază între 80 de lei şi 140 de lei.


Universitatea Tehnică pune la dispoziţia studenţilor 4.000 de locuri de cazare, acoperind peste 50% din solicitări. Preţul rămâne la fel ca anul trecut, de la 110 lei pentru cei din camerele cu patru persoane, la 240 de lei în camerele de două locuri, cu baie proprie.

 

Comenteaza