Basso şi Marişca, pe podiumul Transilvania Rally

Basso şi Marişca, pe podiumul Transilvania Rally
Echipajul Giandomenico Basso / Lorenzo Granai (care au alergat pe un Hyunday i20 R5) şi-a adjudecat prima etapă din acest an a seriei Tour European Rally (TER), desfăşurată la Cluj, în cadrul BT Transilvania Rally powered by Ford.

Italienii au parcurs cele 14 probe ale raliului cu un timp total de 1h 24min 1sec. Poziţia secundă în prima etapă TER i-a revenit echipajului Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca / Carmen Poenaru, care au pilotat un Ford Fiesta R5 şi au obţinut un timp general de 1h 25min 27 sec. "Suntem fericiţi pentru rezultatul nostru, dar în acelaşi timp mâhniţi pentru abandonurile colegilor noştri. Întreaga echipă a muncit enorm şi ne-am dorit foarte mult să îi răsplătim pe toti cei implicaţi cu nişte rezultate pe măsura devotamentului lor. Din păcate am reuşit doar parţial, dar promitem că ne vom întoarce mai buni şi mai determinaţi. Vă mulţumim tuturor pentru susţinere!", a declarat Marişca. Podiumul primei serii TER a fost închis de echipajul Bernd Casier / Pieter Vyncke (Ford Fiesta), cu timpul de 1h 26min 9sec.

BT Transilvania Rally powered by Ford a fost şi etapa secundă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri (CNR) Dunlop 2017. Astfel, Marişca / Poenaru au câştigat competiţia internă, fiind urmaţi de echipajul Dan Girtofan / Tudor Marza (Skoda Fabia R5), cu timpul 1h 26min 9sec şi de Vali Porcisteanu / Dan Dobre (Mitsubishi Lancer Evo IX), cu timpul general de 1h 28min 41sec.

Cea mai importantă competiție de motorsport din istoria Clujului modern a avut loc în perioada 4-6 mai 2017 şi a adus câteva premiere absolute pentru motorsportul românesc. Prima dintre ele a fost chiar proba specială din Florești din cadrul raliului, o "inovație" tehnică extrem de spectaculoasă. Tot din punct de vedere sportiv, o premieră a fost organizarea probei superspeciale în jurul Cluj Arena - unde s-a aflat și comandamentul raliului și centrul de presă - şi Sala Polivalanetă. Un circuit extrem de rapid, pentru tot publicul de la BT Transilvania Rally powered by Ford.

Seria TER a debutat cu etapa de la Cluj, BT Transilvania Rally powered by Ford (4-6 mai), organizată împreună cu Napoca Rally Academy, urmată fiind de celebrul Ypres Rally din Begia(23-24 iunie). A treia competiție TER va fi Rali Vinho da Madeira (Portugalia, 3-5 august), fiind succedată de etapa austriacă, Skoda Rallye Lienzen ( 29 -30 septembrie), iar apoi evenimentul se mută în Eleveția, la Rallye International du Valais. Ultima etapă TER din acest an va avea loc în Italia, odată cu Rally Tuscan Rewind (24-26 noiembrie).

Din punct de vedere sportiv, BT Transilvania Rally powered by Ford este prima etapă TER, dar și a doua în Campionatul Național de Raliuri Dunlop (CNR).

 

 

Comenteaza