Băsescu: Predoiu nu a fost un ministru corect, a negociat cu toată lumea Codul de Procedură

Băsescu: Predoiu nu a fost un ministru corect, a negociat cu toată lumea Codul de Procedură
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu nu a fost "corect" şi că a negociat "cu toată lumea, în Parlament, cum să arate Codul de Procedură Penală", acesta fiind motivul pentru care nu îl susţine pe actualul lider al PDL.

Preşedintele a declarat, despre faptul că reacţionează atât de târziu pe tema necesităţii unei OUG care să corecteze articolul 140 din Codul de Procedură Penală, că "tot timpul a fost această discuţie, în mod deosebil anul trecut şi anul acesta, că se va interveni legislativ, printr-o ordonanţă de urgenţă".

"Iată că am ajuns în ultima zi şi premierul nu găseşte altceva de făcut decât să spună: «Păi a fost din 2010». Da, domnule prim-ministru. S-a făcut o eroare. Cel puţin din partea mea. Din partea domnului Prediu, şi poate aveţi explicaţia de ce nu îl susţin", a spus şeful statului.

Traian Băsescu l-a acuzat pe Cătălin Predoiu că "a negociat cu toată lumea, în Parlament, cum să arate Codul de Procedură penală".

"Când am înţeles acest lucru, mi-am dat seama că nu a fost un minsitru al Justiţiei corect", a mai adăugat preşedintele despre Predoiu, fost ministru de Justiţie.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că premierul Victor Ponta "poate să corecteze această eroare" legată de Codul de procedură penală. "Eu îi cer public să o facă", a adăugat şeful statului.

Etichete
Comenteaza