Bărbatul care a plasat dispozitivul exploziv în Mănăştur, internat la psihiatrie. Cercetat pentru tentativă de omor

Bărbatul care a plasat dispozitivul exploziv în Mănăştur, internat la psihiatrie. Cercetat pentru tentativă de omor

Un bărbat de 31 de ani s-a prezentat, luni, la Poliţia Municipiului Cluj-Napoca, recunoscând că el a plasat dispozitivul exploziv artizanal care a rănit un subofiţer al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că nu pompierul era vizat.

"La data de 25 iunie, în jurul orei 15:45, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Cluj-Napoca, s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului, recunoscând că el este cel implicat în incidentul din data de 21 iunie, fiind cel care apare în imaginile făcute publice", transmite Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că nu pompierul era vizat, dar nu a putut spune pentru cine a realizat dispozitivul exploziv. Procurorii au decis, luni seară, internarea sa într-o clinică de psihiatrie, deoarece acesta avea antecendente medicale în acest sens.

Tânărul de 31 de ani urmează să fie supus şi unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, bărbatul fiind cercetat pentru tentativă de omor.

În 21 iunie, în cartierul Mănăştur s-a produs o explozie în urma căreia o persoană a fost rănită. Un pompier, care a ieşit din tură şi se deplasa spre autoturismul său parcat, a observat o cutie în apropierea vehiculului şi, în momentul în care a ridicat-o, aceasta a explodat, rănindu-l. Bărbatul a suferit răni uşoare mâini şi la faţă.

Comenteaza