Bărbat, prins circulând la volanul unui autoturism înmatriculat în altă ţară, după ce a fost implicat într-un accident

Bărbat, prins circulând la volanul unui autoturism înmatriculat în altă ţară, după ce a fost implicat într-un accident
Un bărbat este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are dreptul de circulaţie în România.

Persoana respectivă, un apahidean de 38 de ani, a fost prins duminică după-masa, în jurul orei 15:00, pe raza comunei Baciu, după ce a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane şi avarierea unui autovehicul.

Cu ocazia verificării documentelor autovehiculului implicat în accidentul rutier, s-a stabilit că autoturismul înmatriculat în Anglia, nu figurează ca asigurat în condiţiile art. 48, alin. 1, lit. a din Legea 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, iar conducătorul auto nu posedă documente de asigurare internaţională valabile în România.

În cauză se efectuează cercetări faţă de conducătorul auto de 38 de ani, din comuna Apahida, județul Cluj sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are dreptul de circulaţie în România, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

 

Comenteaza