Bărbat cercetat pentru înşelăciune online. Cum a fraierit victima

Bărbat cercetat pentru înşelăciune online. Cum a fraierit victima
Un bărbat bănuit că ar fi înşelat o persoană în urma unei tranzacţii online este cercetat de poliţişti pentru înşelăciune.

Persoana în cauză, un bărbat de 31 de ani din comuna Aghireşu, s-ar fi folosit de o identitate falsă pentru a induce în eroare partea vătămată.

Acesta i-ar fi promis unui alt bărbat că îi va remite prin curier o tabletă în schimbul unui telefon mobil şi a 300 de lei. Victima a trimis bunurile solicitate, însă a primit doar un suport optic cu o aplicaţie auto. 

"Prejudiciul reclamat de persoana vătămată este de aproximativ 2.000 de lei. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de bărbatul respectiv pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune", au informat reprezentanţii IPJ Cluj.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Pentru a nu fi victime ale acestui gen de infracţiuni, Poliţia clujeană recomandă să verificaţi dacă firma este autorizată, să aveţi grijă la promisiunile de câştiguri mari, la aplicaţiile informatice care generează automat tranzacţii şi la solicitarea datelor de pe cardul de credit.

Comenteaza