Voluntarii din cadrul unei companii de credite au iniţiat un proiect care apelează la creativitatea clujenilor şi care va avea ca rezultat un colţ verde al oraşului reamenajat chiar de locuitorii Clujului.
Pentru că în oraş n-a fost nevoie de mobilizări de forţe după inundaţii, angajaţii companiei s-au gândit la un proiect în cadrul căruia să lucreze la amenajarea unui parc sau a unui loc de joacă într-unul din cartierele Clujului.
“Noi voluntariam de obicei la ridicarea de locuinţe şi eram pregătiţi să acţionăm la Cluj dacă ar fi fost probleme după ploile din vara aceasta. Nu a fost cazul, aşa că angajaţii au venit cu această idee. Am pus totul pe hârtie şi am avut surpriza să găsim la Cluj o foarte bună organizare a acestui gen de proiecte la cei de la Fundaţia Comunitară. Multe organizaţii nonguvernamentale din ţară au probleme serioase la acest capitol”, a declarat Romina Roşu, specialistă în comunicare a companiei. Proiectul “Fiecare parc are povestea lui!” a fost lansat oficial ieri la Primăria Cluj-Napoca.
Clujenii care vor ca un spaţiu verde care le este drag, fie el parc sau loc de joacă, să fie reamenajat sunt aşteptaţi până în 5 august să-şi depună schiţele de proiect la sediul Fundaţiei Comunitare de pe strada Cloşca nr. 6, ap. 2. Formularele-tip se găsesc pe site-ul fundatiacomunitaracluj.ro/parcultau.
Angajaţii şi reprezentanţii companiei finanţatoare vor alege până în 20 august ideea care va beneficia de 6.500 de lei pentru implementare. Munca propriu-zisă la materializarea ei este programată pentru luna septembrie a acestui an. Pe lângă componenta de educaţie civică, acţiunea va avea şi o latură de dezvoltare comunitară şi de protecţia mediului.
în spaţiul verde care va fi ales pot fi susţinute activităţi de ecologizare, plantare, gazonare, punere în valoare, modernizare a unor spaţii de joacă sau zone verzi sau dotarea cu bănci, indicatoare, căsuţe pentru păsări sau elemente de decor. Ulterior, proiectul va fi implementat la Iaşi, Galaţi, Piteşti şi Bacău.