Foto Bani falşi puşi în circulaţie în Cluj. Tânăr arestat după ce a cumpărat un laptop cu bancnote contrafăcute

Un tânăr de 19 ani a fost reţinut de poliţiştii clujeni după ce ar fi achiziționat un laptop cu bani falși.

Polițiștii BCCO Cluj, au efectuat, la data de 9 decembrie 2023, percheziții domiciliare, în județul Bistrița-Năsăud, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulație de monede falsificate și înșelăciune.

“Din cercetări a reieșit că la data de 3/4 decembrie, un tânăr de 19 ani, din județul Bistrița-Năsăud, ar fi indus în eroare un bărbat, cu ocazia achiziționării unui laptop în valoare de 1.800 de euro.

Ulterior, s-a constatat că bancnotele cu care tânărul ar fi achitat contravaloarea laptopului erau contrafăcute. În urma investigațiilor efectuate a rezultat că acesta, în cursul lunii decembrie 2023 ar fi introdus în România bancnote contrafăcute, de 50 și 100 de euro, care ulterior ar fi fost plasate în județele Cluj și Bistrița-Năsăud, în scopul achiziționării unor bunuri mobile”, a transmis IPJ Cluj.

La perchezițiile domiciliare, polițiștii au identificat și ridicat 3 telefoane mobile, un laptop, dar și suma de 1.750 de euro, bancnote care în urma verificărilor au rezultat a fi contrafăcute.

În baza probatoriului administrat, tânărul, în vârstă de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior acesta a fost prezentat Judecătoriei Cluj-Napoca, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioada de 30 zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale al Poliției Române. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Bistrița-Năsăud, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J.Bistrița- Năsăud. 

Comenteaza