“Banana criminală” din Costineşti. Un clujean a suferit o fractură craniană după ce-a îndrăznit să urce pe ea

“Banana criminală” din Costineşti. Un clujean a suferit o fractură craniană după ce-a îndrăznit să urce pe ea
Organizatorii o răstoarnă intenţionat, de dragul senzaţiilor tari, făcând victime în serie în rândul turiştilor.

Clujeanul Sebastian Rad, în vârstă de 25 de ani, a avut parte de cel mai dezastruos concediu din viaţa lui: acesta i-a fost curmat extrem de brutal după numai câteva zile, când s-a încumetat să urce pe „banana" plutitoare, gonflabilă, trasă de un ski-jet, din staţiunea Costineşti.

Începe acesta, încă ameţit de pe urma operaţiei suferite pe calota craniană şi a şederii îndelungate, de 17 zile, în spital: "Pe 16 iulie eram la Costineşti cu prietenii mei şi am făcut cumplita eroare să urc în celebra banană plutitoare. Ajunşi în dreptul epavei, unde apa are doar doi metri şi jumătate - iar turiştii, cu toţii, veste de salvare - barcagiii au obiceiul să o răstoarne, pe neaşteptate, pentru a crea senzaţii tari. Aşa s-a întâmplat şi la tura mea, numai că în momentul când ne-am răsturnat peste mine a căzut cu toată greutatea ei o tânără şi m-a lovit rău de tot la cap".

În continuare Sebastian a fost dus pe braţe la punctul de prim ajutor de pe plajă, unde - după ce s-au uitat la el ca la "felul 14" - asistentele l-au "consolat" spunându-i că e cel de-al cincilea caz de rănire de la banană înregistrat în ultimele două ore.

Apoi - mai mult mort decât viu - a fost dus cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Constanţa, unde medicii i-au acordat primul ajutor, trimiţându-l însă, a doua zi, acasă.

„Eu aveam fractură craniană, vomam sânge şi ei mi-au spus că problema pe care o am e numai de ordinul esteticului, aşa că nu mai au ce-mi face. Atunci împreună cu prietenii mei am luat o decizie nebunească: să lăsăm totul baltă şi să venim de urgenţă la Cluj, la spital".

Aşa au şi făcut. Ajuns la UPU, medicii l-au transferat de urgenţă la Clinica de Chirurgie Maxilofacială, unde medicii l-au introdus imediat în sala de operaţie. Intervenţia chirurgicală a durat peste cinci ore şi a fost o reuşită, Sebastian fiind reţinut în spital până la începutul acestei săptămâni.

Mâine, Sebastian se va prezenta la IML Cluj în vederea emiterii unui certificat medico-legal, pe baza căruia va face plângere penală împotriva proprietarilor bananei. Totul, însă - spune el - după ce-şi va consulta avocatul.

"Nu pot să-i cruţ pe ticăloşii aceia care răstoarnă intenţionat banana, astfel că mulţi alţi oameni trec prin situaţii asemănătoare cu a mea. De asemenea, sper ca articolul să fie citit de îndeajuns de multă lume, încât să nu se mai aventureze pe ea. Şi, de ce nu, cazul meu sper să intre şi în atenţia organelor penale", a mai mărturisit tânărul.

Comenteaza