Balustradele vandalizate de pe Someş au fost înlocuite

Balustradele vandalizate de pe Someş au fost înlocuite
Traversele de la balustradele promenadei de pe Someş, vandalizate de trei ani, au fost înlocuite în sfârşit de Administraţia Bazinală Someş-Tisa.

"O parte dintre ele au fost înlocuite anul trecut, iar  o parte - anul acesta", spune directorul de administrare al ABST, Flaviu Radu. Este vorba în total de aproximativ 200 de bare din metal.

Lucrările de montare a balustradelor pe malurile Someşului au fost executate de Apasco SA Mâneciu în 2008, în baza unui proiect întocmit de Aquacon Proiect SA Sibiu, şi au implicat montarea a 1.600 de stâlpi de fontă pe o porţiune de 3.300 de metri din malul Someşului, în interiorul oraşului Cluj-Napoca. Stâlpii au fost interconectaţi prin montarea a peste 3.000 de bare orizontale din fier, dintre care aproximativ 200 au dispărut ulterior.  O mică parte dintre acestea au fost recuperate, fie din albia râului, fie de la centrele de colectare a fierului vechi. Majoritatea, însă, nu au fost recuperate. Lucrarea de amenajare a malurilor Someşului cu balustrade din fier a costat 800.000 de lei.

 

Comenteaza