Avocatul lui Apostu o acuză pe Aspazia Droniuc: "E dispusă să dea orice fel de declaraţie pentru a rămâne în libertate"

Avocatul lui Apostu o acuză pe Aspazia Droniuc:
Avocatul primarului Sorin Apostu, Gheorghiţă Mateuţ, spune că denunţătorul din dosar, Aspazia Droniuc, nu e credibil, şi că a dat declaraţiile care-i incriminează pe Apostu şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica pentru a rămâne în libertate.

„Nu e credibilă această persoană. Din două considerente - e o persoană implicată, are ea însăşi calitatea de învinuit. Până în prezent nu a fost prezentat niciun mijloc de probă cu care se coroborează declaraţia Aspaziei Droniuc. Declaraţia sa e foarte limpede, în schimbul clemenţei de care a beneficiat de la procuror în raport cu celelalte persoane învinuite sau inculpate. E dispusă să dea orice fel de declaraţie pentru a rămâne în libertate", a spus el la ieşirea din sala de judecată a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) unde se judecă recursul primarului la măsura arestării preventive sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată.


El adaugă că în dosar „nu există probe şi nu există indicii temeiinice pentru măsura arestării preventive". Întrebat dacă primarul Sorin Apostu este sau nu vinovat de acuzele aduse de procurori, Mateuţ a spus că vinovăţia sa „nu se discută în acest moment". „La finalul procesului se va stabili dacă e vinovat sau nu", a spus el.


În ce priveşte contractele încheiate de soţia lui Sorin Apostu, de consultanţă juridică şi despre care procurorii spun că ar fi mascat mita dată primarului, Mateuţ spune că acestea nu se pot constitui ca probe. „Contractele încheiate de soţie sunt contracte de asistenţă juridică", a spus el.


Mateuţ a declarat totodată că la percheziţia domiciliară a casei lui Apostu procurorii au ridicat şi un calculator folosit de cabinetul avocaţial al soţiei primarului.

Comenteaza