Avertismentul premierului: „În data de 1 mai suntem în stare de urgenţă, cu restricţiile care sunt în vigoare"

Avertismentul premierului: „În data de 1 mai suntem în stare de urgenţă, cu restricţiile care sunt în vigoare"
| Foto: mediafax - Alexandru Dobre

Premierul avertizează cu privire la 1 mai: suntem în stare de urgenţă, cu restricţiile care sunt în vigoare. Orban mai spune că, după 15 mai, parcurile ar putea fi redeschise, nu şi locurile de joacă. Locurile de joacă au un risc epidemiologic ridicat, motivează Orban.

România va fi în continuare în stare de urgenţă pe data de 1 mai, aşa încât trebuie respectate restricţiile în vigoare, a spus, luni seară, premierul Ludovic Orban, în cadrul unei emisiuni tv. 

„În data de 1 mai… suntem în stare de urgenţă, cu restricţiile care sunt în vigoare. Cetăţenii vor trebui să respecte aceste reguli care au fost instituite prin ordonanţe militare sau prin alte acte normative. Aş vrea să dau un semnal – nu e momentul să ne relaxăm”, a declarat Orban, la Digi 24. 

El a spus că restricţiile privind distanţarea trebuie respectate chiar dacă anumite reguli impuse în timpul pandemiei vor fi relaxate. 

„Sigur, şi dacă ne mişcăm mai mult, va trebui să respectăm regulile stabilite – să evităm interacţiunea directă, să păstrăm distanţa fizică sanitară, să purtăm mască în spaţii închise, să continuăm toate recomandările privind igiena. Lucrurile astea trebuie să rămână”, a precizat premierul. 
 
Orban a anunţat că parcurile ar putea fi redeschise după data de 15 mai, nu însă şi locurile de joacă, acestea având un risc epidemiologic ridicat, transmite Mediafax.

Comenteaza