Autostrada Transilvania: Contractul pentru lotul Chiribiș – Biharia poate fi semnat cu Precon

Autostrada Transilvania: Contractul pentru lotul Chiribiș – Biharia poate fi semnat cu Precon

CNAIR poate semna cu Precon contractul pentru lotul Chiribiș – Biharia pe Autostrada Transilvania după ce Curtea de Apel București a respins contestația Strabag.

Pe actuala legislație, contractul putea fi semnat încă din august, după decizia Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) cu condiția ca Precon și CNAIR să-și asume o eventuală „întoarcere” a deciziei CNSC la Curtea de Apel București. Presa din Bihor susține că firma Precon ar fi controlată, în realitate de Beniamin Rus, patronul Selina. În 2022 Precon a avut 93 de angajați și o cifră de afaceri de 33 milioane lei. În SEAP, constructorul Precon lider de proiect este definit drept „constructor mic”, iar asociatul „Citadina 98” constructor din categoria „mare”.

„Respinge exceptia inadmisibilitătii invocata de intimata Precon Transilvania SRL, ca neintemeiata. Respinge plangerea, ca nefondată. Obliga petenta la plata sumei de 36,76 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată(taxe postale) către intimata CNAIR. Definitivă. Pronunţată prin punerea solu?iei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 10.11.2023”, se arată pe Portalul CAB. MAI MULTE AICI!

Pe traseul Autostrăzii Transilvania, de la Cluj-Napoca la vama Borș II, CNAIR nu are contracte semnate pe trei loturi cu o lungime de 96 kilometri: 41 kilometri între Poarta Sălajului – Nușfalău, contestația Ictas la CNSC a fost respinsă,  26 de kilometri pe Lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș (lotul cu viaductul de 1,7 km de la Suplacu de Barcău câștigat de Erbașu) CNSC a respins contestația Precon respectiv lotul Chiribiș – Biharia (28 km) câștigat definitiv de Precon.

Comenteaza