Breaking news Update Video Autorul tentativei de jaf la CEC Bank Mărăști, prins de polițiștii din Cluj. E un italian, căutat pentru tâlhărie

Autorul tentativei de jaf la CEC Bank Mărăști, prins de polițiștii din Cluj. E un italian, căutat pentru tâlhărie

Bărbatul care, în urmă cu un an, a intrat cu fața acoperită și înarmat cu un pistol într-o sucursală CEC Bank din cartierul clujean Mărăști a fost prins de polițiști. Nu a reușit să sustragă bani. 

În urma unor investigații complexe, bărbatul bănuit de comiterea unei tentative de tâlhărie calificată la o unitate bancară a fost identificat și depistat de către polițiștii clujeni. Acesta se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

"Conform probatoriului administrat la data de 21 iunie 2018, un bărbat cu fața acoperită și înarmat cu un pistol a intrat într-o unitate bancară de pe raza municipiului Cluj-Napoca și a solicitat bani personalului băncii. În pofida amenințărilor, bărbatul nu a reușit să sustragă bani și a părăsit în grabă incinta băncii. Imediat după sesizare au fost mobilizate importante efective de poliție pentru identificarea, depistarea și tragerea la răspundere penală a bărbatului.

VEZI, mai jos, imagini din tipul jafului! 

De la momentul înregistrării acestui incident și până în prezent, polițiști de la diferite structuri ale inspectoratului au întreprins numeroase activități investigative pentru soluționarea cazului.
Astfel, în urma investigațiilor complexe efectuate, polițiștii au reușit să identifice un cetățean italian, în vârstă de 54 de ani, bănuit de comiterea faptei.

În urma colaborării cu autoritățile italiene, pe numele bărbatului a fost emis un mandat european de arestare de către autoritățile din Italia, care îl căutau pe bărbat după comiterea a două fapte de tâlhărie în localitatea Livorno, în anul 2011.

În cursul acestei luni, respectiv la data de 14 mai, în baza investigațiilor și a informațiilor obținute, polițiștii de investigații criminale, beneficiind de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Direcției de Investigații Criminale, l-au depistat pe bărbat, pe raza localității Florești.

În imobilul în care locuia bărbatul, polițiștii au găsit și ridicat obiecte vestimentare care interesează cauza, un pistol tip Airsoft, un dispozitiv cu electroșocuri.

Ieri, în baza probelor administrate, față de bărbat a fost pusă în mișcare acțiunea penală, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată, faptă prevăzută de Codul Penal. În prezent, bărbatul este reținut în baza mandatului european de arestare pus în aplicare", transmite IPJ Cluj.

VEZI ȘI Încă un jaf la o bancă din Cluj! A ameninţat cu pistolul, dar a fugit fără bani

Jaf la BT, tot în 2018 

Amintim că în 18 iunie 2018, un bărbat a reuşit să fugă cu 25.000 de lei după ce a jefuit o sucursală a Băncii Transilvania din Cluj-Napoca, situată în cartierul Dâmbu Rotund. I-a ameninţat pe angajaţi cu cuţitul, dar nimeni nu a fost rănit. Autorul jafului a reuşit să fugă, iar el este căutat încă de oamenii legii: are aproximativ 30 de ani, constituţie atletică, cu înălţimea de aproximativ 180-185 cm. FILMUL JAFULUI, AICI

Jaf în Mănăştur. Tot la Banca Transilvania

În 13 februarie 2009, o filială a BT din cartierul clujean Mănăştur a fost jefuită, iar hoţii au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro. Două persoane înarmate, care purtau cagule, au intrat în bancă, l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele. Banii au fost furaţi din casierie, anchetatorii constatând că nu s-a tras niciun foc de armă. 

Autorii jafului au fost prinşi, în 19 ianuarie 2010, în urma unor percheziţii făcute de echipaje ale IPJ Cluj şi ale Direcţiei de Operaţiuni Speciale ale Poliţiei. Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu au fost judecaţi pentru tâlhărie, iar judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus condamnarea acestora la câte trei ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de doi ani.

Magistraţii au mai decis ca din pedeapsa de trei ani să fie scăzută perioada în care cei doi tineri au fost reţinuţi şi arestaţi, respectiv 19 ianuarie 2010 - 5 mai 2011. Cei doi au fost obligaţi de instanţă să plătească 246.650 de lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale în favoarea asiguratorului băncii. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Comenteaza