Austria a anunţat reluarea treptată a vieţii economice şi sociale. Se termină restricţiile de circulaţie şi se deschid şcolile

Austria a anunţat reluarea treptată a vieţii economice şi sociale. Se termină restricţiile de circulaţie şi se deschid şcolile

Guvernul austriac a anunţat reluarea treptată a vieţii economice şi sociale.

Având în vedere că măsurile de restricţionare aplicate până acum au dus la reducerea creşterii numărului de noi îmbolnaviri şi în condiţiile în care această scădere se menţine în continuare, se preconizează reluarea etapizată a activităţilor economice şi sociale în următoarele etape - începând cu 14 aprilie se redeschid magazinele cu o suprafaţă de maximum 400 mp şi cele de grădinărit şi construcţii.

După 1 mai se vor deschide şi celelalte magazine, centre comerciale, frizerii şi coafor. Celelalte activităţi economice cum ar fi hotelurile, restaurantele vor putea să fie deschise după mijlocul lunii mai. Restricţiile de circulaţie a persoanelor se menţine până la sfârşitul lunii aprilie.

Persoanele nu au voie să iasă din casă decât pentru cumpărături şi alte necesităţi urgente (medic, medicamente) pentru a ajuta alte persoane, pentru a se deplasa la muncă în domeniile strategice, pentru a se plimba singuri sau însoţiţit de persoanele care locuiesc la aceeaşi adresă.

În magazine şi în mijloacele de transport în comun este obligatoriu să se poarte mască. Începând de la mijlocul lunii mai se vor redeschide şcolile, prima dată pentru cei care se pregătesc pentru bacalaureat şi în continuare, etapizat, pentru liceeni, gimnaziaşti şi şcolile primare. 

Etichete
Comenteaza