Aurel Vlaicu, comemorat la Floreşti

Aurel Vlaicu, comemorat la Floreşti
Filiala Cluj a Ligii Aeriene Române a organizat un eveniment de comemorare a lui Aurel Vlaicu, de la moartea căruia s-au împlinit 100 de ani, la Floreşti, cu ocazia inaugurării noului an şcolar la grădinţia din cartierul Cetatea Fetei.

Evenimentul de evocare a pionierului aviaţiei a fost organizat miercuri, în 25 septembrie, în cadrul unui acord de parteneriat între Liga Aeriană Română, filiala Cluj şi şcoala cu clasele I-VIII "Gheorghe Şincai" din Floreşti, de care aparţine grădiniţa.

Totodată evenimentul organizat miercuri a marcat şi începerea noului an şcolar la grădiniţa situată în Cetatea Fetei. În deschidere preotul Marecel Agrişan de la parohia ortodoxă a "Tuturor Sfinţilor" a oficiat o rugăciune, după care preşedintele asociaţiei amintite şi directorul şcolii au rostit scurte discursuri,

Născut în 1882 într-un sat din Transilvania Aurel Vlaicu a fost inginer, inventator, constructor de avioane şi pilot, unul din pionierii aviaţiei mondiale. În acest an se comemorează 100 de ani de la decesul lui Aurel Vlaicu, care pe 13 septembrie, în timpul unei încercări de a traversa munţii Carpaţi, s-a prăbuşit cu avionul construit şi pilotat de el - Vlaicu II, la Băneşti, lângă Câmpina.

Pe parcursul acestui an au avut loc mai multe evenimente de evocare a personalităţii lui Aurel Vlaicu, atât în ţară cât şi în străinătate.

Comenteaza