Au sau nu au voie elevii să ducă mărțișoare și flori la școală de 1 și 8 Martie?

Au sau nu au voie elevii să ducă mărțișoare și flori la școală de 1 și 8 Martie?
| Foto: Le Cose Animate

Interdicția de „schimb de obiecte personale” este prevăzută în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, un secretar de stat al Ministerului Educației a precizat că nu vor fi excepții pentru 1 şi 8 Martie. 

Elevilor le este interzis să aducă mărțișoare și flori la școală de 1 și 8 martie, conform ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, care prevede faptul că „schimbul de obiecte personale” nu este permis. Sorin Ion a explicat că nu vor exista excepții pentru cele două sărbători și i-a îndemnat pe elevi să găsească alte metode, cum ar fi felicitările și mărțișoarele virtuale.

„Trebuie să respectăm legea, așa cum este. Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun și să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puțin mărțișoare și flori. Știu, o să părem antipatici, dar, în primul rând, noi discutăm despre protecția și sănătatea copiilor.

Nu știu dacă ne putem imagina că putem da niște reguli de genul: oferiți mărțișoare cu mănuși chirurgicale, mărțișoare sterilizate sau date cu dezinfectant. Riscăm să cădem în ridicol”, a declarat secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Sorin Ion, pentru Europa Liberă.

Însă Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Ministerul Educaţiei nu vrea şi nici nu poate să se implice în valoarea de simbol al unui mărţişor sau a unei flori şi nici în includerea acestora la categoria obiectelor personale. „Ministerul Educaţiei nici nu a interzis, nici nu a recomandat includerea mărţişoarelor sau a florilor la obiecte personale”, a spus Cîmpeanu.

Totuşi, ordinul comun ale celor două ministere a fost publicat pe 5 februarie, chiar înainte de reluarea fizică a cursurilor și se referă la aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Comenteaza