Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca
Piața Unirii din centrul orașului poartă haine de sărbătoare: împodobită cu lumini sclipitoare, cu căsuțe albe cu bunătăți, dar și cu lucruri hand-made.

Cu toate că vremea de afară nu este prea blândă, sute de oameni atrași de mirosul vinului și al dulciurilor au renunțat la căldura din casele lor și au venit să petreacă o seară împreună cu toți membrii familiei.
 
În căsuța lui Moș Crăciun, cei mici se bucură de ateliere organizate special pentru ei, dar și de musicalul „Frozen”, toate conturând o atmosferă de poveste. Cei mari se încălzesc cu un ceai, un vin fiert sau o cafea, ascultând colinde și melodii interpretate de diferiți artiști.
 
Căsuțele sunt diferite de anii trecuți. Vopsite toate în alb și împodobite cu lumini de sărbătoare, ele ne duc cu gândul la un tărâm de poveste. Pentru a respecta tema centrală a târgului, și anume „Familionul”, aproape fiecare căsuță are trecut la finalul numelui “-ilion”. 
 
Deși chiria pentru o astfel de căsuță este destul de mare, mulți expozanți care au participat și la ediţiile trecute s-au reîntors anul acesta. Sunt și oameni care au venit pentru prima dată să își vândă marfa. Turta dulce, castanele prăjite, dulciurile și produsele tradiționale au cele mai multe vânzări.
 
Pe lângă căsuțele cu produse delicioase și lucruri realizate manual, atracția târgului rămâne patinoarul. Fiind acum amenajat în jurul statuii lui Matei Corvin, acesta a stârnit controverse, însă majoritatea oamenilor îmbrățișează cu drag schimbarea, fiind de părere că astfel patinoarul primește unicitate. Târgul de Crăciun va fi deschis zilnic în Piaţa Unirii, până în 1 ianuarie.

Brenda NEMEŞ

redactie@ziuadecj.ro

Comenteaza