Atenție șoferi la ce aveți în portbagaj! V-ar putea costa o amendă și câteva puncte

Atenție șoferi la ce aveți în portbagaj! V-ar putea costa o amendă și câteva puncte
În cazul în care, în urma unei verificări a Poliției Rutiere, se constată că un autovehicul circulă pe drumurile publice fără accesoriile cu care, conform legii, trebuie să fie dotat, amenda poate fi de câteva sute de lei, plus puncte de penalizare.

Potrivit Codului Rutier, pentru a putea fi condus pe drumurile publice, orice autovehicul să fie dotat cu trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu.

În cazul în care se constată nerespectarea acestei reguli, șoferii poti fi sancționați cu o amendă din clasa a II-a, respectiv 4 - 5 puncte, adică minim 580 de lei și maximum 725 de lei, având în vedere că un punct de amendă înseamnă 10% din salariul minim pe economie, care, de la 1 februarie, a crescut la 1450 de lei.

Mai mult, polițiștii rutieri verifică nu doar dacă autovehiculul este dotat cu aceste accesorii, ci și dacă produsele aflate în trusa medicală și stingătorul de incendiu, se află în termen valabilitate.

Costul acestor accesorii obligatorii este în jur de 100 de lei, în funcție de calitate, dar și de termenul de valabilitate al acestora.

 

Comenteaza