Atenție, la buzunare și genți! Două minore fură în centrul Clujului

Atenție, la buzunare și genți! Două minore fură în centrul Clujului

Două minore fură nestingherite în centrul Clujului. Mai multe persoane s-au plâns pe Facebook. 

"În timp ce eu intram în farmacie, una din ele m-a îmbrâncit ușor și și-a băgat mâna pe sub brațul meu stâng și mi-a furat telefonul din geantă. Apoi i l-a dat celeilalte. Nu au mai putut ieși din farmacie, deoarece o doamnă le-a blocat în ușa farmaciei și mi-a atras atentia. Hoața a lăsat telefonul pe balustrada scărilor interioare. Au negat și au ieșit din farmacie. M-am luat după ele și am reușit să fac câteva poze. Apoi, doamna care le blocase în farmacie mi-a zis că intenționat intrase și dânsa deoarece le-a recunoscut. Fuseseră la furat și în magazinele Sora. Dânsa lucrează acolo, într-unul din micile magazine / buticuri de la parter", a povestit o clujeancă pe Facebook. 

Și alți clujeni au avut de pătimit de pe urma lor (câteva din comentariile la postarea menționată)

  • Acum de o jumatate de ora a incercat sa fure telefonul fetitei mele din geanta! Un pic mai sus de sora!
  • In statie la ExpoTransilvania mi-au furat din rucsacel portmoneul! Marti, saptamana trecuta pe la ora 14.30!
  • Pe mine m-au urmatit din autobuz pana la intrarea in Iulius Mall, unde in usa rotativa mi-au deschis ghiozdanu si mi-au luat portofelul din el si au fugit. Am facut rost de filmarile de la Iulius si au ajuns la politie, insa acolo s-a terminat procesul, parea putin neinteresant sa fie rezolvat. In momentul in care m-am prezentat la politie mai era inca un caz asemanator, la Iulius, 2 fete descrise exact cum erau in filmarea din cazul meu, furase un telefon din geanta.
  • Din pacate, cazul acestor fete este deja bine cunoscut, sunt minore, locuiesc intr-un sat de langa Cluj, fara documente, evident, ca parintii au preferat sa nu le inregistreze, ca sa le poata trimite la furat. Zilnic se fac sesizari cu privire la comportamentul lor, zilnic sunt duse la sectia de politie, zilnic sunt tinute acolo cu orele, in speranta ca le va fi "invatatura de minte"... si stiti de ce sunt duse si tinute doar? Pentru ca legile noi, date de cei care ne conduc, nu permit organelor de ordine sa le faca ceva, din contra. Minore fiind, fara documente si prejudiciile fiind mici, nu li se poate face nimic. Politistii incearca, chiar au ajuns sa le cunoasca pe fiecare in parte, recupereaza zilnic obiecte furate de acestea, dar legea nu ii sprijina din pacate, legea e facuta mai nou in favoarea celor care fura!
  • Și fetiței mele i-au furat telefonul in magazin, erau camere video, am făcut imediat plângere la poliție.Au spus ca le cunosc , ca sunt minore și ca au un an pt soluționarea dosarului. In 19 ore era bine, l-ar fi găsit. Indiferenta majora, era chiar iritat ca îl sun des..
  • -La fel am pățit și eu cu ele,pândeau geanta in autobuz gata sa pună mâna pe ea.Nu este prima data,dacă ești atent le nimerești zilnic pe câte un traseu

 

Comenteaza