Atenție cui deschideți ușa! Doi hoți din Cluj, reținuți după ce au înșelat un bătrân prin "metoda Maradona"

Atenție cui deschideți ușa! Doi hoți din Cluj, reținuți după ce au înșelat un bătrân prin "metoda Maradona"
| Foto: capital.ro

Metoda Maradona este un tip de înșelătorie vechi din anii '90. Hoții prezintă o legitimație falsă ca să intre în casele victimelor, de unde fură bani sau obiecte de valoare.

Un bunic de 83 de ani din Vâlcea a avut proasta inspirație să lase în casă doi indivizi care i-au arătat o insignă falsă. După vizita acestora, bătrânul a descoperit că îi lipseau aproape 8.000 de lei. 

Fiica bătrânului a sesizat Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea, transmite Impact.ro. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din Vâlcea și din colaborarea cu polițiștii Biroului de Investigarea a Criminalității Contra Patrimoniului Oradea, cei doi suspecți, in vârstă de 25, respectiv 43 de ani, ambii din județul Cluj, au fost reținuți.

Când i-au percheziționat, oamenii legii au descoperit insigna cu care bărbații au reușit să-l înșele pe bătrân, dar și suma de 7550 de lei.  Cei doi sunt cercetați pentru furt calificat și uzurparea de calități oficiale.

Metoda Maradona își are originile încă din anii `90, dar între timp hoții au modificat modalitatea de a-i păcăli pe cei mai creduli. La bază, infractorii fac rost de un act fals prin care își însușesc o calitate oficială – o insignă de polițist, spre exemplu – act pe care îl folosesc pentru a pătrunde în casa victimei, pentru ca apoi să sustragă bunuri de valoare sau bani. 

Comenteaza