Ateliere şi proiecţii de film, seminarii de cultură cinematografică, competiţii, la EducaTIFF 2013

Ateliere şi proiecţii de film, seminarii de cultură cinematografică, competiţii, la EducaTIFF 2013
Ediţia din aceast an a programului de educaţie cinematografică EducaTIFF va include proiecţii şi ateliere de film, seminarii de cultură cinematografică şi competiţii.

EducaTIFF este un program conex festivalului internaţional de film Transilvania (TIFF), care se desfăşoară între 31 mai - 9 iunie la Cluj-Napoca.

"Pentru ediția cu numărul cinci, organizatorii au pregătit o serie de activități menite să dezvolte educația cinematografică a elevilor. În perioada 31 mai - 4 iunie, publicul EducaTIFF este invitat la cinci filme special alese pe categorii de vârstă, care au participat la festivaluri internaționale de renume. Pentru trei dintre acestea, Micul corb (Olanda, 2012), Ce mică e lumea! (Spania, 2012) și Marussia (Franța-Rusia, 2013), elevii participanți la vizionare vor primi materiale didactice și vor putea realiza cronici de film pe care să le înscrie în Competiția Tineri Critici de Film. De asemenea, după proiecție, copiii vor putea participa la <Lecția de cinema> cu regizoarea Eva Pervolovici (în 2 iunie, de la ora 12.00) și la două seminarii de critică de film, desfășurate la Muzeul de Artă în 3 și 4 iunie, de la ora 12.00", au precizat responsabilii de relaţii publice ai proiectului, derulat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

Şi în cadrul acestei ediţii vor avea loc ateliere de film, în cadrul cărora elevii din clasele I-VIII pot participa la Muzeul de Artă Cluj la ateliere de animaţie - între orele 10-15.

"Pe parcursul fiecărui atelier, participanţii (maxim 25 de elevi/ atelier) vor primi noţiunile necesare privind realizarea unui scurt filmuleţ de animaţie, vor lucra în echipe şi vor construi poveşti şi personaje, vor filma şi vor edita materialul, pentru a realiza propriul lor film. Atelierele vor fi susţinute de Joseph Samuel Deif Shahata animator, artist multimedia, cu experienţă de 15 ani în programe de educaţie prin intermediul artei, în cursuri de film şi fotografie, precum şi ateliere de animaţie pentru copii şi tineri", mai menţionează reprezentanţii APFR.

Participarea la seminarii şi atelierele de film este gratuită şi se face pe bază de înscrieri (contact: Gabriela Bodea, coordonatorul proiectului - gabibodea@cinemavictoria.r). Biletele la film costă 8 lei, fiind recomandată participarea pe bază de rezervări, la data de contact indicată.

Comenteaza