Update Video Atac armat într-un supermarket din sudul Franţei. Agresorul a cerut eliberarea teroristului care a comis atentatele de la Paris din 2015

Atac armat într-un supermarket din sudul Franţei. Agresorul a cerut eliberarea teroristului care a comis atentatele de la Paris din 2015
| Foto: facebook/la vie à Trèbes

Un individ înarmat cu un pistol a luat ostatici într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în apropierea oraşului Carcassonne din sudul Franţei, a anunţat, Ministerul francez de Interne, iar atacatorul pretinde că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

UPDATE 2:  Autorul luării de ostatici din orăşelul francez Trèbes a cerut eliberarea lui Salah Abdeslam, membru al celulei teroriste care a comis atentatele de la Paris, informează postul FranceInfo.

__________________________________________

UPDATE 1: Autorul luării de ostatici din Franţa a omorât o persoană înainte de a ocupa supermarketul din localitatea Trebes, astfel că bilanţul ar fi de trei morţi, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Bruno Bartoccetti, unul dintre liderii sindicatului poliţiei SGP, a declarat că o persoană a fost găsită moartă în Carcassonne.

Oficialul citat crede că autorul crimei este islamistul care a luat ulterior ostatici într-un supermarket din localitatea Trèbes, unde au fost ucise alte două persoane.

Autorul luării de ostatici din localitatea franceză Trèbes a fost împuşcat mortal de agenţii serviciilor de intervenţie, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro.

Forţele speciale au intervenit vineri după-amiază în supermarketul din localitatea Trèbes unde avea loc o luare de ostatici.

Autorul atacului a fost împuşcat mortal de forţele de intervenţie, au declarat surse citate de cotidianul Le Figaro.

Presupusul autor al luării de ostatici era un cetăţean francez de origine marocană în vârstă de 25 de ani.

Ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, s-a deplasat la supermarketul în care a avut loc luarea de ostatici.

__________________________________________

Două persoane au fost împuşcate mortal în luarea de ostatici din sudul Franţei, a anunţat un reprezentant al Jandarmeriei franceze, informează Le Figaro.

Martorii au precizat că un bărbat înarmat a intrat în supermarket în jurul orei locale 11 (12, ora României) şi a tras mai multe focuri de armă, relatează BFMTV.

Potrivit ziarului La Dépêche du Midi, atacatorul a intrat în supermarket, unde a deschis focul asupra unui ofiţer de securitate, iar ulterior a luat mai mulţi ostatici.

Forţele speciale de Poliţie au ajuns la supermarketul ”Super U”. Prefectura din Aude a anunţat pe Twitter că în zona supermarketului are loc o amplă operaţiune a forţelor de securitate şi i-a îndemnat pe oameni să evite zona pentru a facilita accesul forţelor de securitate, relatează site-ul postului BBC News.

Potrivit autorităţilor, atacatorul pretinde că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

Comenteaza