ATENŢIE la infractorii cibernetici! E-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania

ATENŢIE la infractorii cibernetici! E-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania

O serie de e-mailuri care pretind a fi transmise clienţilor de către Banca Transilvania au fost reclamate recent de către utilizatorii de internet, scrie Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Verificaţi cu atenţie sursa mesajului, iar atunci când nu sunteţi siguri, verificaţi transmiterea lui cu expeditorul. Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputaţie şi încearcă să impersoneze compania în relaţia cu clienţii ei”, notează specialiştii.

Potrivit sursei citate, un exemplu de atac maliţios este „o mostră de e-mail trimis de o adresă compromisă de atacatori, care pretinde a fi de la Banca Transilvania”, cu scopul de a infecta utilizatorului cu malware, dacă acesta accesează link-ul din mesaj.

De obicei, astfel de atacuri caută infectarea dispozitivului cu software maliţios care caută să extragă date despre utilizator, în special date financiar-bancare, cum ar fi date de card, credenţiale de autentificare la servicii de internet banking etc., avertizează CERT-RO.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza