ATENŢIE la infractorii cibernetici! E-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania

ATENŢIE la infractorii cibernetici! E-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania

O serie de e-mailuri care pretind a fi transmise clienţilor de către Banca Transilvania au fost reclamate recent de către utilizatorii de internet, scrie Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), pe pagina sa de Facebook.

„Verificaţi cu atenţie sursa mesajului, iar atunci când nu sunteţi siguri, verificaţi transmiterea lui cu expeditorul. Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputaţie şi încearcă să impersoneze compania în relaţia cu clienţii ei”, notează specialiştii.

Potrivit sursei citate, un exemplu de atac maliţios este „o mostră de e-mail trimis de o adresă compromisă de atacatori, care pretinde a fi de la Banca Transilvania”, cu scopul de a infecta utilizatorului cu malware, dacă acesta accesează link-ul din mesaj.

De obicei, astfel de atacuri caută infectarea dispozitivului cu software maliţios care caută să extragă date despre utilizator, în special date financiar-bancare, cum ar fi date de card, credenţiale de autentificare la servicii de internet banking etc., avertizează CERT-RO.

Comenteaza