Exclusiv Foto Astăzi începe montarea noului gazon pe Cluj Arena. Imagini exclusive de pe șantier

Astăzi începe montarea noului gazon pe Cluj Arena. Imagini exclusive de pe șantier

Înaintea UNTOLD, suprafața de iarbă a fost îndepărtată, iar oganizatorii festivalului s-au angajat să plătească noul gazon al stadionului.

Compania Eco Garden Construct începe astăzi să monteze pe Cluj Arena rulourile de gazon, care au sosit încă de luni seara la stadion.

"În funcție de condițiile meteo, vom finaliza în week-end operațiunea de montare a celor 8.000 mp de gazon. Folosim opt utilaje și profilare laser cu verificare prin GPS", a explicat Mircea Crăciun, directorul general al companiei care montează noul gazon.

Acesta a anunțat că abia la 14 zile de la finalizarea montajului se vor putea face primele estimări în privința momentului în care, pe Cluj Arena, se vor putea disputa din nou meciuri de fotbal.

"Facem eforturi, tratăm gazonul, pentru ca FC Universitatea Cluj să joace cât mai repede pe noul gazon", a mai spus Mircea Crăciun. Noul gazon ar putea fi transformat ulterior într-unul hibrid, prin coasere.

Reamintim că, potrivit informațiilor ZIUA de CLUJ, costurile de înlocuire gazonului cu unul nou (din specia Poa Pratensis, cunsocută și sub denumirea de "Kentucky bluegrass") vor ajunge la 180.000 de euro, sumă care, însă, nu a fost confirmată până acum de părțile implicate în proiect, Untold, Consiliul Județean Cluj și Eco Garden Construct.

 

Comenteaza