Foto Asociaţia Pro Infrastructură: "La Cluj #sepoate" / Ce spune DRDP despre conexiunea A3 - DN1, nod la Săvădisla sau pod peste Arieş

Asociaţia Pro Infrastructură: "La Cluj #sepoate" / Ce spune DRDP despre conexiunea A3 - DN1, nod la Săvădisla sau pod peste Arieş

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură (API) au stat de vorbă cu şefii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, în teren, despre trei probleme importante pentru traficul din judeţ.

"Acum câteva săptămâni, i-am invitat pe cei de la DRDP Cluj la o discuție în teren despre principalele proiecte ale regiunii. Au acceptat propunerea noastră, așa că ne-am deplasat împreună în câteva puncte din apropierea municipiului Cluj-Napoca. 

O primă oprire a fost la Vâlcele, unde am vorbit despre conexiunea rapidă dintre Autostrada A3 Câmpia Turzii - Nădășelu, Drumul Național 1 Turda - Cluj-Napoca și mai departe spre Centura de Est Vâlcele -Apahida. 

Reprezentanții DRDP Cluj ne-au explicat motivele pentru care contractul actual de elaborare a studiului de fezabilitate nu are nicio perspectivă, fiind blocat de mai bine de doi ani. Soluția: în 12 iunie s-a lansat licitația studiului de fezabilitate a unui alt drum expres care să lege A3 de DN1 și de Centura Est, degrevând astfel traficul din Turda.

Următorul obiectiv a fost podul peste râul Arieș de la Turda, unde a fost desemnat câștigătorul licitației. Vor fi 60 de zile de proiectare, după care circulația va fi închisă în totalitate pe pod și deviată pe str. Armatei din oraș. Suprastructura podului va fi refăcută complet și pilele vor fi consolidate.

Ultima oprire a fost în zona organizării de șantier de la Săvădisla, unde cu un efort minim s-ar putea amenaja un nod rutier pe A3 pentru cei care doresc să ajungă la Băișoara și în stațiunile turistice din apropiere. Din păcate, între acest punct și drumul județean există doar o șosea de pământ privată care ar trebui modernizată de proprietar.

Apreciem transparența și deschiderea de care au dat dovadă cei de la DRDP Cluj. Am ajuns să lăudăm normalitatea în condițiile în care, reamintim, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii  încearcă din răsputeri să ne refuze accesul la informații de interes public. La Cluj #sepoate. 

Le urăm oficialilor DRDP Cluj succes în derularea proiectelor atât de necesare comunităților din nord-vestul țării. Sperăm că nu ne vor da ocazia să îi criticăm pentru blocaje și termene nerespectate", transmit reprezentanţii API. 

Comenteaza