Asociaţia care ajută căţeii abandonaţi din Turda cere ajutorul iubitorilor de animale: "suntem prinşi ca într-o închisoare fără scăpare"

Asociaţia care ajută căţeii abandonaţi din Turda cere ajutorul iubitorilor de animale:
Cu controale pe cap, chirie şi deplasări de făcut, asociaţia care are grijă de căţeii maidanezi din zona Turzii face din nou un apel pentru donaţii: "niciodată nu am crezut că vara poate fi mai grea ca iarna; suntem prinşi ca într-o închisoare fără scăpare".

 

Asociaţia cere ajutorul iubitorilor de animale "datorită unei mari pauze în donaţii", după ce adăpostul a fost evacuat din Turda şi mutat într-o comună învecinată. Asociaţia are 2.300 de lei datorii la furnizorul de hrană şi alte 3.800 de lei datorii la veterinar, sume ce se adaugă cheltuielilor lunare: 200 euro chirie, 6.000 de lei pe lună hrana animalelor, transport Turda - Viişoara 960 pe lună, vidanja 200 de lei pe lună. "Cheltuielile de chirie şi transport contează enorm", spun reprezentanţii asociaţiei, "pentru că în fosta locaţie cu aceşti bani asiguram mâncarea pe o săptămână cel puţin".

Iubitorii de animale pot dona direct în contul asociaţiei, în lei cu codul IBAN RO53RZBR0000060010843748, iar în euro cu codul IBAN RO42RZBR0000060010843752, cod SWIFT RZBRROBU.Adăpostul de câini funcţionează în comuna Viişoara, într-un grajd, unde au fost amenajate ţarcuri cu cuşti pentru cazarea câinilor aduşi din Turda, de unde asociaţiile Trei Fraţi Pătaţi şi Amicii noştri au fost nevoite să plece.

Cele două asociaţii au încheiat un contract de închiriere cu o firmă, Panamond SRL, pentru a închiria spaţiul în următorii trei ani. Deoarece condiţiile de bunăstare nu sunt respectate, Instituţia Prefectului a dispus neacordarea înregistrării sanitare-veterinare de funcţionare. În plus, pentru că nu au fost realizate măsurile stabilite de Direcţia Sanitar-Veterinară la controlul anterior, cele două asociaţii au fost amendate cu 3.500 lei. O altă amendă, de 2.500 de lei, a fost aplicată pentru că adăpostul funcţionează ilegal.

 

Comenteaza